Politie Drenthe

Zaterdag

Provincie Drenthe, 20-02-2010

Onwel geworden automobilist botst tegen boom

MEPPEL Vrijdagmiddag kreeg de politie een melding van een ongeval waarbij een auto tegen een boom zou zijn gebotst. Ter plaatse werd op de N375 nabij de watertoren een bestelauto tegen een boom aangetroffen. De bestuurder, een 62-jarige man uit Beilen, bleek te zijn overleden. Reanimatie mocht niet meer baten. Onderzoek wees later uit dat de bestuurder vermoedelijk onwel is geworden en daarna tegen de boom is gebotst. (2010010580)

Politie onderzoekt inbraak dorpshuis

DROGTEROPSLAGEN Vermoedelijk donderdagnacht is ingebroken in het dorpshuis aan de Drogteropslagen. De achterdeur werd opengebroken. Uit het dorpshuis werden een aantal pakjes sigaretten gestolen en een geldbedrag. Een 63-jarige man uit het dorp deed aangifte. De politie onderzoekt deze inbraak. (2010010599)

Nekklachten na aanrijding

KLAZIENAVEEN Vrijdagavond is een automobilist uit Appelscha, leeftijd niet bekend, op het Van Echtenskanaal tegen een tegemoetkomende vrachtauto gebotst. Dat gebeurde doordat de bestuurder een verhoging in de weg te laat opmerkte en daardoor de controle over de auto kwijtraakte. Hij is na de aanrijding met nekklachten overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen. De bestuurder reed zonder geldig rijbewijs. Ook aan de auto mankeerde het een en ander; de APK was verlopen en er zaten drie gladde banden onder de auto. (2010010612)

Alcohol in het verkeer

HOOGEVEEN Vrijdagnacht reed een 22-jarige man uit Hoogeveen met zijn auto over de Schutstraat terwijl hij had gedronken. Bij de alcoholtest kwam 0,35 promille als uitslag uit de bus, te veel voor een beginnend bestuurder. Voor bestuurders die nog geen vijf jaar een rijbewijs hebben, geldt een maximaal promillage van 0,2. (2010010627)

Politie treft hennepkwekerij aan

HOOGEVEEN Vrijdag heeft de politie in een leegstaand pand aan de Fabrieksweg een hennepkwekerij aangetroffen, na een melding. In het pand stonden tweehonderd planten. Een onderzoek naar de verdachte is in gang gezet. In het pand werd geen verdachte aangetroffen. (2010010552)

Onderzoek naar poging tot doodslag op politieman

EMMEN In de nacht van zondag 14 op maandag 15 februari heeft de politie een 27-jarige man uit Emmen aangehouden. Dat gebeurde in de J.J. Willingestraat. De verdachte had een man in deze straat bedreigd met een bijl, samen met een 48-jarige medeverdachte. De laatste werd meteen aangehouden en afgevoerd. De 27-jarige hoofdverdachte werd later aangetroffen in een woning in deze straat. Daar werd hij aangehouden. Bij de aanhouding verzette hij zich hevig.

Tijdens de vechtpartij in de woning met twee agenten kwam een van de politiemensen ongelukkig ten val en de verdachte kwam boven op hem terecht. De man kneep de keel van de agent dicht waardoor deze in ademnood kwam en niet in staat was om iets te doen. Zijn collega gebruikte vervolgens pepperspray om de man onder controle te krijgen, maar zonder resultaat. Uiteindelijk lukte het om de verdachte met veel moeite onder controle te krijgen en in de boeien af te voeren.

Tegen deze verdachte, die als veelpleger bekend staat, wordt nu proces-verbaal opgemaakt wegens poging tot doodslag op de politieman. Van de verdachte, die drugs gebruikt, is deze week bloed getest om vast te kunnen stellen of hij de politieman heeft kunnen besmetten. Dit gebeurt volgens richtlijnen uit een geldend protocol wanneer er kans is geweest op bijvoorbeeld besmetting met bloed. De verdachte was tijdens de worsteling door glasscherven verwond. Uit het onderzoek is inmiddels gebleken dat van besmetting geen sprake is.

Aan bestrijding van geweld tegen overheidspersoneel, waaronder politieambtenaren, wordt al enige tijd hoge prioriteit toegekend. De verdachte is deze week voor de Rechter-Commissaris geleid en hij blijft nog veertien dagen vastzitten.

Bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.