D66

zaterdag 20 februari 2010

D66 wil stilstand doorbreken

D66-leider Alexander Pechtold stelt vast dat de val van het kabinet Balkenende IV onontkoombaar was. Pechtold: Het vertrouwen tussen de kabinetsleden was al weken verdwenen. In deze tijd van economische crisis wordt Nederland nu verlost van voortdurende ruzie en gebrek aan leiderschap binnen het kabinet.

Waar twee vechten hebben twee schuld

Pechtold vindt dat zowel PvdA en CDA blaam treffen: Waar twee vechten, hebben twee schuld. Bij dit kabinet regeerde de besluiteloosheid en de stilstand. Alle belangrijke vragen werden uitgesteld en vooruit geschoven door Balkenende en Bos. Nederland heeft drie jaar verloren door een gebrek aan ambitie van dit kabinet.

Hervormingen noodzakelijk

De sociaal-liberalen willen dat zo snel mogelijk wordt gekozen voor sociale en economische hervormingen. Pechtold: Het onderwijs, de arbeids- en de woningmarkt, klimaat en energie en onze democratie vragen om een duidelijke aanpak. D66 heeft die. Wij willen de stilstand doorbreken en zijn klaar voor verkiezingen.

Moeilijke keuzes

D66 wil binnen twee kabinetsperiodes het begrotingstekort van 35 miljard ombuigen tot een overschot door te hervormen, te investeren en te bezuinigen. De politiek moet nu eerlijk zijn over de moeilijke keuzes die voor ons staan. Aldus Pechtold.