Ingezonden persbericht


Weeshuis beeft, Zoetermeer geeft op 20 februari aanstaande

Stadstheater huisvest aanstaande zaterdag uniek benefietconcert voor dakloze wezen in Haïti

Een ongekende hoeveelheid artiesten treedt aanstaande zaterdag 20 februari 2010 op in het Stadstheater in Zoetermeer voor de slachtoffers van Haïti. Niemand minder dan Gijs Staverman, Def Ryhmz, Imi (My Name is Michael), Four, Cameleon, Illusionist Dion van Rijt, Erdero en oud-deelnemers van So You Think You Can Dance geven acte de precense. De tweedejaars studenten dans van de Dutch Academy of Performing Arts (DAPA) hebben het initiatief tot dit unieke benefietconcert genomen. Alle artiesten treden belangeloos op tijdens deze avond en alle opbrengsten komen ten goede aan de wezen van Jacmel die door de aardbeving dakloos zijn geworden en hun toekomst voor hun ogen in puin hebben zien veranderen.

Een ongekende reeks aan organisaties verleent belangeloos medewerking aan het benefietconcert. Dankzij hun medewerking is het mogelijk dit benefietconcert te realiseren en een bijdrage te leveren aan de toekomst van de dakloze wezen in Jacmel. Het benefiet komt mede tot stand dankzij de Dutch Academy of Performing Arts, de NME foundation, NME events, Harlekijn - Talent Scouting & Theatrical Productions, Stadstheater Zoetermeer, ROC ID College, Stedelijk College, Erasmus College, Art & Finish, Stimuka, Digitalents, Kickens Visual Xpressions, Fortis Bank, Flowsound Audio Rental and Staging Systems, Bourgonje Geluid en Lichtservice BV, Davi-Productions en @Signs.

Het benefietconcert staat in het teken van de dakloze wezen van Jacmel. De wezen hebben gelukkig de aardschokken op Haïti overleefd, maar van hun veilige thuishaven zijn nog slechts de puinhopen over. Zonder dak boven hun hoofd zijn zij genoodzaakt in tenten te overleven en is hun toekomstvisie beperkt tot het halen van het einde van de dag. De tweedejaars studenten Dance Artist van de Dutch Academy of Performing Arts zijn begaan met het lot van deze wezen en organiseren in het Stadstheater een uniek benefietconcert om een bijdrage te kunnen leveren aan het opnieuw mogelijk maken van een toekomst voor de wezen van Jacmel. Iedere bezoeker van het concert op 20 februari aanstaande draagt zijn of haar steentje bij aan de toekomst van deze kinderen. Laat hen niet in de kou staan en reserveer nu kaarten voor dit bijzondere benefietconcert. Kaarten kosten slechts ¤20 per stuk en kunt u nu reserveren via www.stadstheater.nl of telefonisch via 079 - 342 75 65.

Namens de weeskinderen van Jacmel tot aanstaande zaterdag in het Stadstheater en alvast bedankt!


Noot voor redacties
Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht