Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 20-02-2010

Geen aanhoudingen tijdens uitgaansavond

BREDA: In de nacht van vrijdag op zaterdag was het rustig in het centrum van Breda. Er zijn geen aanhoudingen verricht. Wel zijn er 6 bekeuringen uitgedeeld, waarvan 2 voor parkeren op de stoep en 4 voor parkeren op een invalidenparkeerplaats.

Man aangehouden voor heling na inbraakmelding

BREDA: De politie kreeg zaterdag rond 01.20 uur melding van een bewoonster van de Saksen Weimarlaan. Ze had glasgerinkel gehoord en vermoedde een inbraak. De politie zocht in de omgeving en trof in de directe omgeving een bewoonster aan die vertelde een onbekende man in haar tuin te hebben gezien. Bij woningen in de omgeving werd op dat moment geen braak- of glasschade aangetroffen. De politie ontving korte tijd later melding van een getuige die de politie in de buurt had gezien en aangesproken was door een man die zich vreemd gedroeg. De vrouw gaf een signalement door. De politie hield vervolgens op de Generaal Maczekstraat een automobilist staande. De bestuurder voldeed aan het signalement. In de auto lag een nieuw model fiets, waarvan de man niet kon verklaren hoe hij eraan kwam. De 42-jarige man uit Nijmegen is aangehouden voor heling. De auto waarin hij reed was niet van hem. De fiets is in beslag genomen.
De verdachte bleek zichzelf in zijn cel te hebben verwond en voor hem is een ambulance opgeroepen. Na behandeling aan de hoofdwond in het ziekenhuis is de man ingesloten in het cellencomplex in Breda. 's Ochtends ontdekten bewoners van de Franklin Rooseveltlaan een inbraak in hun woning. De verdachte bleek tijdens zijn aanhouding in bezit te zijn van verschillende goederen die waren weggenomen bij de inbraak. De politie stelt een buurtonderzoek in in de omgeving van de Saksen Weimarlaan.

Snorfietser zonder rijbewijs geeft valse identiteit op

BREDA: De politie hield vrijdag tegen 20.00 uur een scooterrijder staande aan de Mgr. Leijtenstraat. De snorfiets was niet voorzien van een kentekenplaat en de bestuurder kon geen identiteitsbewijs of rijbewijs tonen. Ook vermoedden de agenten dat de jongen een valse naam opgaf. Hij werd aangehouden. Op het politiebureau bleek het om een 15-jarige jongen uit Ulvenhout te gaan. Van de snorfiets was het chassisnummer verwijderd. Het voertuig is in beslag genomen voor onderzoek. De verdachte verklaarde dat de schroevendraaier en het zakje hennep die in zijn kleding werden gevonden niet van hem zijn. De snorfiets zou hij gekocht hebben via internet. Tegen de jongen wordt dossier opgemaakt.

Man aangehouden voor mishandeling buurjongen

BREDA: De politie in Eindhoven hield gisteren een 39-jarige Bredanaar aan die nog gesignaleerd stond in verband met een mishandeling. De man wordt ervan verdacht in juni van vorig jaar een 15-jarige jongen uit Breda te hebben mishandeld op het Omegaplein. De jongen deed aangifte. Hij verklaarde die ochtend de woning te hebben verlaten, toen hij werd aangesproken door de buurman, die hem meerdere malen in het gezocht sloeg. De mishandeling zou een gevolg zijn van klachten van
geluidsoverlast door de buurman. De jongen kwam door de klappen ten val en liep een dikke lip en schaafwonden op.
De verdachte werd meerdere malen op het politiebureau ontboden, maar kwam niet opdagen. De Bredanaar is ingesloten voor verhoor.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 20-02-2010 14:40 | © Regio Midden en West Brabant |