Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg , 20-02-2010

Vier aanhoudingen tijdens horecanacht

TILBURG: In de nacht van vrijdag op zaterdag was er niet veel publiek op de been in de binnenstad van Tilburg. Er zijn vier aanhoudingen verricht, waarvan een voor verstoring van de openbare orde. De 30-jarige Hagenees gedroeg zich agressief tegen een portier aan de Heuvelring en is aangehouden. Hij verzette zich bij zijn aanhouding. Tegen 04.00 uur werden op de Heuvelring twee personen staande gehouden omdat ze aan het vechten waren. Een van hen bleek gedupeerde te zijn van mishandeling en van hem is aangifte opgenomen. Hij verklaarde uit het niets te zijn geslagen door een onbekende man. Deze man is aangehouden en ingesloten. De Tilburger was erg agressief bij zijn aanhouding. Hij spuugde naar agenten en beledigde hen.
Om 04.20 uur werd wederom een man aangehouden voor mishandeling aan de Paleisring. Een 19-jarige man uit Tilburg zou om onbekende reden een leeftijdsgenoot uit Wijnsrade hebben geslagen.
Om 05.25 uur werd de politie gealarmeerd door een getuige die een man met een vuurwapen had gezien. De politie zag bij aankomst op de Heuvel dat portiers van een gelegenheid een man buiten zette. Deze man, een 19-jarige Tilburger, is door de politie onder controle gebracht en bleek in bezit van een doorgeladen vuurwapen. De verdachte verzette zich hevig bij zijn aanhouding. Het wapen is in beslag genomen en de man is aangehouden en in verzekering gesteld. Van meerdere getuigen is een verklaring afgenomen.
Er zijn drie bekeuringen uitgeschreven, waarvan een voor lopen door rood licht, een voor glaswerk op straat en een voor parkeren op de stoep.

Man aangehouden voor mishandeling vriendin

TILBURG: De politie kreeg zaterdag even na 04.30 uur melding van mishandeling in een woning in Tilburg-Noord. De twee wilden in eerste instantie bij aankomst van de politie de deur niet openen, maar deden uiteindelijk open. De politie trof een 46-jarige man en een 45-jarige vrouw uit Tilburg aan. De vrouw had een wond in het gezicht en verklaarde te zijn mishandeld door de man. Ze wilde hier echter geen aangifte van doen. De politie hield de man ambtshalve aan. De vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis waar de wond werd gehecht. De verdachte verklaarde bij in verzekeringstelling inderdaad met de vrouw te hebben gevochten.

Drietal aangehouden voor vandalisme

OISTERWIJK: De politie kreeg zaterdag rond 00.30 uur melding van vandalisme op de kruising tussen de Langevennen Noord en de
Pannenschuurlaan. Hier hadden jongeren een 45-kilometer autootje op zijn kant gegooid. De politie hield in de omgeving drie jongens van 14, 15 en 16 jaar aan. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. Aan de hand van de verklaringen van de verdachten sluit de politie niet uit dat het drietal nog meer vernielingen heeft gepleegd. Tegen de drie wordt dossier opgemaakt.

Verdachte winkeldiefstal bijt agent

TILBURG: Vrijdagmiddag beet een vrouw een agent nadat ze was
aangehouden voor winkeldiefstal. De 24-jarige vrouw uit Roosendaal en een 29-jarige vrouw uit Raamsdonksveer werden door personeel van een winkel in de Heuvelstraat betrapt op winkeldiefstal. De twee werden staande gehouden nadat ze twee kledingstukken zouden hebben
weggenomen. Bij arriveren van de politie beet de 24-jarige vrouw de agent die haar wilde aanhouden. Agenten moesten dreigen met
pepperspray om de vrouw tot kalmte te dwingen. Ze werd onder controle gebracht en naar het politiebureau overgebracht. Hier ontkende ze de diefstal te hebben gepleegd. De agent hield een wond over aan de beet. Hij doet aangifte tegen de vrouw van mishandeling. De andere vrouw verklaarde schoenen te hebben weggenomen, maar geen kleding. Tegen de twee wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 20-02-2010 14:44 | © Regio Midden en West Brabant |