Ingezonden persbericht


VVD-Kamerleden springen afdeling Tilburg bij
Handtekeningen tegen afsluiting Moerse Dreef

Een compleet stadsdeel met 40.000 inwoners afsluiten van de buitenwereld is een zwaar middel - dat soms helaas onvermijdelijk is. SP-wethouder Johan van den Hout van Verkeer zet het middel in de Moerse Dreef wel erg lichtvaardig in, zo vinden veel inwoners van De Reeshof. Om verkeersvertragende maatregelen uit te voeren aan de Moerse Dreef zou deze belangrijke verkeersader zomaar minstens tien weken worden afgesloten.

Over anderhalf jaar is de Noord-Westtangent klaar. Dan zouden Reeshof-inwoners een alternatief hebben om hun wijk te verlaten en zou het afsluiten van de Moerse Dreef veel minder chaos, overlast en onveilige toestanden opleveren. Bovendien zou het uitstellen van de operatie de gemeente de kans geven fatsoenlijk te communiceren met de omwonenden. Nu is die communicatie beperkt gebleven tot het plaatsen van een bord dat plompverloren meldt dat de weg per 1 maart wordt afgesloten.

Vier Tweede Kamer-leden waren dit met de VVD Tilburg eens en sloten zich aan bij de handtekeningenactie op zaterdag 20 februari in de Reeshof. Willibrord van Beek, Frans Weekers, Ton Elias en Cees Meeuwis gingen van deur tot deur en merkten dat niemand in de wijk begrip kan opbrengen voor deze handelwijze van de gemeente.

Noot voor redactie,