GroenLinks Almere


Stop de militarisering

Zaterdag 20 februari 2010, 21:50u - jo maas

Ondertussen in Almere (bron: http://bit.ly/chwaVx) Almere moet volgens Partij Wilders de veiligste stad van het land worden. De stadswachten die er nu rondlopen zijn 'stadwatjes', het wordt tijd voor commando's.
"Wij zijn óók voor een veilige stad", verzuchtte Ruud Pet, de lijsttrekker van GroenLinks, voor de microfoon van Stadsradio Almere. "Maar wij zijn niet zo van de spierballentaal. Wat ons betreft hoeven we de samenleving niet zo te militariseren."
"Stadscommando's... Dan zie ik camouflagepakken en mitrailleurs. Dat lijkt me niet nodig. Volgens mij wil Wilders straatcoaches. En die hebben we al", zegt burgemeester Annemarie Jorritsma. Als kinderen met een taalachterstand op school zitten: verbiedt ze in de grote vakantie naar hun thuisland te gaan, stelt Toon van Dijk (41), tweede op de PVV-kandidatenlijst voor. "Geef ze vier weken les."

Mijn reactie:
De relatie taalachterstand en thuisland is bij Wilders blijkbaar 1 op 1. Dat er bij hun eigen achterban ook taalachterstand zou kunnen zijn is voor Wilders ondenkbaar. De vraag; wie dan die vier werken les zou moeten geven, wordt door journalisten niet gesteld. En opnieuw wordt door Wilders een verbod van stal gehaald, het verbod om op vakantie te gaan. De rechten van het kind en gewone burgerrechten, gelden blijkbaar niet voor minderheden. Waar hebben we dat eerder gezien?