IKON

P E R S B E R I C H T

Televisie-uitzending vanuit Kamp Holland

Rustmoment in Uruzgan

De kapel op Kamp Holland in Uruzgan, Afghanistan is voor veel militairen een bezinningsplek, een plek om even de stilte op te zoeken. Iedere zondag wordt er een dienst gehouden voor Nederlandse en Australische militairen. Op zondag 21 februari is op het digitale themakanaal Spirit24 om 17.00 en 21.00 uur een uitzending hierover te zien van Zendtijd voor Kerken.

Geestelijk verzorger is dominee Jan Peter van Bruggen. Hij heeft de afgelopen jaren gewerkt als predikant bij eenheden van het Korps Mariniers. De mariniers maken sinds juli deel uit van de Battle Group van de Task Force Uruzgan.

In de uitzending zijn beelden te zien van het werken en leven van de mannelijke en vrouwelijke militairen in Uruzgan. Daarnaast korte interviews met verschillende militairen die onder meer bezig zijn met het opsporen van IED's (bermbommen) die elke dag gevaar opleveren voor de militairen. Muzikale medewerking wordt verleend door de TK Base-band 'Uruzgan No Sync'.

Deze uitzending van Zendtijd voor Kerken is te zien op 21 februari 17.00 uur en 21.00 uur op het digitale themakanaal Spirit 24. Kijk voor meer informatie op www.zvk.nl of www.spirit24.nl

Hilversum, 19 februari 2010