Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

PvdA in Haarlem, Haarlemmerliede en Heemstede wil openbaar vervoer over Spaarne

PvdA: "Maak beter gebruik van het Spaarne"

De PvdA vaart zondag 21 februari over het Spaarne van Spaarndam door Haarlem naar Heemstede. Hiermee wil de PvdA aandacht vragen voor beter gebruik van de rivier in de drie gemeenten. De PvdA wil onder meer dat er openbaar vervoer over water komt. Onderweg maakt de PvdA verschillende stops. GeĂŻnteresseerden worden van harte uitgenodigd mee te varen op (een deel van) de route.

De PvdA in de drie gemeenten pleit voor openbaar vervoer over het Spaarne. De Haarlemse PvdA-lijsttrekker Joyce Langenacker: "Denk daarbij bijvoorbeeld aan een verbinding van de binnenstad in Haarlem naar Droste en Nieuwe Energie, aan de rand van de Waarderpolder. Daar vindt woningbouw plaats en komen nieuwe culturele activiteiten. Maar ook een langere verbinding naar Spaarndam of Heemstede behoort zeker tot de mogelijkheden."

De Heemsteedse lijsttrekker Sjaak Struijf is het daarmee eens: "Regelmatig zijn er gesprekken over randwegen en parkeerplaatsen. Het openbaar vervoer wordt nog wel eens vergeten bij deze discussies. Dit is een eerste aanzet om creatiever om te gaan met het OV-vraagstuk in de regio." Ook Willem Geldof, de lijsttrekker voor de PvdA in Haarlemmerliede en Spaarnwoude, ziet genoeg mogelijkheden. "We kunnen aantakken bij de fastferry, die nu tussen IJmuiden en Amsterdam vaart. Je kunt bijvoorbeeld in Haarlem de Spaarnette nemen en in Spaarndam op de ferry naar Amsterdam overstappen, dan ben je supersnel in de hoofdstad."

Behalve aan openbaar vervoer over water wordt tijdens de boottocht ook aandacht besteed aan andere mogelijkheden die de rivier biedt. Zo zou het Spaarne veel aantrekkelijker moeten worden gemaakt voor toerisme en recreatie, bijvoorbeeld door een nieuwe passantenhaven in Haarlem bij molen De Adriaan. Ook ziet de PvdA in Haarlem mogelijkheden om langs het Spaarne meer aantrekkelijke woningen te bouwen, met name aan de noordkant van de stad, bijvoorbeeld op het Deliterrein.

De PvdA-afdelingen van Haarlem, Heemstede en Haarlemmerliede nodigen u van harte om mee te varen. De eerste stop is om 13.00 uur in Spaarndam in de Kolk. U kunt in- en uitstappen op verschillende haltes: om 14.00 bij molen de Adriaan, om 14.15 bij de Damstraat en om 14.45 bij de Mariastichting. Eindhalte is rond 15:00 uur in Heemstede. Als er te veel ijs op het Spaarne ligt kan de vaart niet doorgaan. Dan presenteert de PvdA haar plannen bij de Poste Verkadegroep, Spaarne 11 te Haarlem. In dat geval zal de PvdA dit 's ochtends op de website www.stempvdahaarlem.nl vermelden.


Noot voor redacties