Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid

Utrecht, 21-02-2010

Rijden onder invloed

AMERSFOORT In de nacht van vrijdag op zaterdag 20 februari zagen agenten omstreeks 03.15 uur een man rijden over de Ringweg Koppel. De man werd voor ademanalyse aan de kant gezet en bleek te veel gedronken te hebben, waarop de bestuurder, een 42-jarige man uit Amersfoort, werd aangehouden. Ademanalyse op het bureau wees uit dat de man 940 ug/l in zijn lichaam had, wat ver boven de maximum hoeveelheid van 220 ug/l ligt. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed na rijontzegging

HOEVELAKEN In de vroege ochtend van zaterdag 20 februari zagen agenten om 04.20 uur een man, die met vreemd rijgedrag over de Westerdorpsstraat reed. De blaastest op straat wees uit dat de man inderdaad te veel gedronken had, waarop hij werd aangehouden. Ademanalyse op het bureau wees uit dat de man, 42-jaar uit Baarn, 630 ug/l blies. Hij had ook al een rijontzegging. De man zal zich moeten verantwoorden voor de rechter.

Baldadigheid

LEUSDEN In de nacht van vrijdag op zaterdag 20 februari kregen agenten rond 01.00 uur een melding van een vermoedelijke auto-inbraak. Aan de Waarden troffen agenten een personenauto aan met de alarmlichten aan. Er bleek echter geen schade aan de auto te zijn en er was ook niets weggenomen. In de omgeving troffen agenten nog zes autos aan, met alarmlichten aan, zonder sporen van braak. Waarschijnlijk waren alle autos niet afgesloten en gaat het om baldadige personen, aangezien alle waardevolle spullen nog in de autos lagen.

Ongeval

AMERSFOORT In de avond van vrijdag 19 februari vond een aanrijding plaats tussen een auto en een voetganger. Omstreeks 22.20 uur liep een 26-jarige vrouw uit Eindhoven richting de kruising Stationsstraat/Vlasakkerweg. Ze negeerde het rode voetgangerslicht en een bus ontnam haar het zicht op de rest van de weg. Hierdoor kwam zij in botsing met een personenauto. Het slachtoffer is per ambulance vervoerd naar het UMC. De bestuurder van de auto, een 41-jarige man uit Baarn, kwam met de schrik, en alleen wat materiële schade, vrij.

Aangehouden op heterdaad

AMERSFOORT In de middag van vrijdag 19 februari kreeg de politie omstreeks 15.10 uur een melding van een woninginbraak aan de Evertsenstraat. Ter plaatse troffen agenten een man aan in de brandgang uitkomende op de van Galenstraat. Na een korte achtervolging kom de man worden aangehouden. De 45-jarige man uit Amersfoort, een bekende van de politie, is ingesloten voor verhoor.