Politie Gelderland-Zuid

Aangehouden na overlast

Nijmegen, 21-02-2010 o Tussen 5 en half 7 zaterdagochtend bezorgden twee mannen, van 30 jaar uit Eindhoven en Amsterdam, zowel flatbewoners aan de Regulierstraat als de politie de nodige overlast.

Agenten werden door de politiemeldkamer naar de Regulierstraat gestuurd omdat twee personen flatbewoners aan het wakker maken waren. Ter plekke zagen zij twee mannen, danig onder invloed van drank, die beweerden zich zorgen te maken om een van de bewoners die de deur niet opende. Tijdens dat gesprek kwamen echter meerdere bewoners naar buiten die een ander verhaal vertelden. De twee zouden op een agressieve manier hebben duidelijk gemaakt dat zij naar binnen wilden. Ook zouden zij in de gemeenschappelijke hal hebben geurineerd. Desgevraagd weigerde één van de mannen, de Amsterdammer, om een identiteitsbewijs te laten zien. Daarvoor werd hij aangehouden.

Op weg naar en op het politiebureau bleef de verdachte recalcitrant en beledigend. Zijn maat kwam ook naar het bureau en 'vroeg' daar de nodige aandacht van politiemensen. Na verhoor en vrijlating van de verdachte zijn beide mannen meerdere keren gevorderd om weg te gaan. Toen zij maar bleven aanbellen en binnenkomen werden ze aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. De twee zijn gedagvaard.

(08)

Laatst gewijzigd 21-02-2010 11:25 | © Regio Gelderland-Zuid |