Politie Zeeland


---


Aanvulling persbericht Z-309-2010 Dodelijk verkeersongeval, Terneuzen
Zaterdagmiddag is in het ziekenhuis in Tilburg een tweede slachtoffer van het verkeersongeval op de Rooseveltlaan in Terneuzen, een 31-jarige man uit die plaats, aan zijn verwondingen overleden.
De auto is op de Rooseveltlaan in Terneuzen, ter hoogte van de Alvarezlaan, in een flauwe bocht van de weg geraakt, tegen een boom gereden en op de zijkant tot stilstand gekomen. Vermoedelijke oorzaak van het ongeval is dat het wegdek op dat moment glad was en dat de auto waarschijnlijk harder dan de toegestane 50 km/h heeft gereden. De auto wordt nog onderzocht om te kijken of een technisch mankement eventueel aan het ongeluk heeft bijgedragen.

Z-312-2010 Rijbewijzen ingevorderd van hardrijders
Zaterdag werd van drie automobilisten in de regio Zeeuwsch-Vlaanderen het rijbewijs ingevorderd omdat ze meer dan 50 km/h te hard reden.
Om 09.00 uur betrof dit een 39-jarige man uit de gemeente Terneuzen. Hij reed op de N61 bij Hoek, een 80 km weg, 166 km/h.
Om 17.00 uur reed een 20-jarige man uit Hilversum in de Nieuwstraat in Oostburg 128 km/h. In de Nieuwstraat geldt een maximumsnelheid van 60 km/h.
Zaterdagavond rond 23.30 uur werd op de N61 bij Biervliet een 28-jarige automobilist uit Axel betrapt die 68 km/h te hard reed. Op de N61 mag 80 km/h worden gereden.

Z-313-2010 Woninginbraak, Philippine
Zaterdag werd ingebroken in een woning in de Sportparklaan in Philippine.
Men kwam de woning, die geheel werd doorzocht, binnen door het vernielen van een ruit. Er werden enkele honderden euro's gestolen.

W-314-2010 Parkeerautomaat gestolen in Vlissingen
In de nacht van zaterdag op zondag werd op de parkeerplaats aan het Stadhuisplein in Vlissingen een parkeerautomaat gestolen.
De parkeerautomaat, met daarin een onbekend bedrag aan parkeergeld, werd van de grondplaat afgebroken en in zijn geheel weggenomen. De automaat zelf heeft een waarde van enkele duizenden euro's.

W-315-2010 Automobilist rijdt weg na aanrijding, Middelburg
Op de Blauwedijk in Middelburg gebeurde zaterdag om 15.30 uur een kop- /staartaanrijding nadat de 42-jarige Vlissingse bestuurster van de voorste auto stopte voor het verkeerslicht. Beide voertuigen raakten daarbij beschadigd.
Wegens verkeersdrukte op de Blauwedijk spraken de automobiliste en de bestuurder van de tweede auto een punt af om de zaken verder te regelen. De bestuurder van de tweede auto sloeg echter ineens linksaf en reed er vandoor in de richting van de Nieuwe Vlissingseweg.
De politie wil graag in contact komen met de bestuurder van de tweede auto en zoekt eveneens getuigen van de aanrijding. Men wordt verzocht te bellen naar 0900-8844.





Politie Zeeland