Politie Gelderland-Zuid

Slippende bestuurder aangehouden

Ernstige gevaarzetting

Tiel, 21-02-2010 o Zondagmorgen omstreeks 11.00 uur kreeg de politie een melding over een auto die aan het crossen en slippen zou zijn op de Waalkade in Tiel. Dit zou de nodige overlast veroorzaken, volgens de melder. Agenten gingen er een kijkje nemen en troffen een dusdanig verkeersonveilige situatie aan dat de bestuurder, een 23-jarige Tielenaar, meteen is aangehouden.

De agenten zagen dat er veel rook rondom de, in de melding bedoelde, auto hing. Vervolgens waren zij er getuige van dat de man van het parkeerterrein van de Waalkade afreed en op de Veerweg gas gaf. Ineens begon hij te draaien in een 360 graden slip. Daarbij gebruikte de bestuurder ook de berm naast de rijbaan en kwam weer rook uit de auto. Naast hem in de auto zat ook nog een klein kind.

Invordering rijbewijs
De rijbaan, voorzien van klinkers en gezien de weersomstandigheden van vrieskou en mist, was ter plekke erg glad. Bovendien stonden er diverse auto's geparkeerd, reden daar andere auto's én liepen er voetgangers. Volgens de agenten bracht de bestuurder daarmee het overige verkeer in gevaar. Reden voor zijn aanhouding op grond van artikel 5 WegenVerkeersWet (WVW). Zijn rijbewijs is ingevorderd. Daarnaast kreeg de 23-jarige een bekeuring vanwege twee gladde banden.

Dossier wordt opgemaakt en verstuurd naar het openbaar ministerie. (08)

Laatst gewijzigd 21-02-2010 15:39 | © Regio Gelderland-Zuid |