Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 21 februari

Schagen, 21-02-2010 o 15.30 uur

Weer volop alcohol in het verkeer

Regio, zondag 21 februari 2010.

Elke drankrijder is er één teveel.

Jaarlijks overlijdt een groot aantal weggebruikers en raken duizenden mensen gewond als gevolg van drank in het verkeer. Daarom controleert de politie in Noord-Holland Noord dagelijks, tijdens geplande controles (zoals van het VHT) maar vooral ook tijdens reguliere surveillances op het gebruik van alcohol. Afgelopen weekend was het weer op diverse plaatsen in de regio raak. Hieronder een opsomming van de meest opvallende zaken:

Drankrijder zonder rijbewijs

Hoorn, zaterdag 20 februari 2010.

Kort na middernacht werd een 39-jarige automobilist uit Hoorn betrapt op het rijden onder invloed op de Pakhuisstraat. Hij blies aan het bureau 345 ug/l (tot 220 toegestaan). Zijn rijbewijs was vorig jaar al ongeldig verklaard en dus kreeg hij tevens een proces-verbaal wegens het rijden zonder rijbewijs.

Driemaal scheepsrecht (1)

Hoorn, zondag 21 februari 1020.

Een 18-jarige snorfietser uit Hoorn mocht vanmorgen vroeg zijn rijbewijs inleveren na rijden onder invloed op de Noorderveemarkt. Hij blies 555 ug/l (tot 90 toegestaan voor een beginnend bestuurder). Het was voor hem de derde keer binnen drie jaar dat hij dronken reed.

Driemaal scheepsrecht (2)

Slootdorp, zaterdag 20 februari 2010.

Rond 23.00 uur werd op de Kerkstraat een 31-jarige automobilist uit Hippolytushoef betrapt op het rijden met drank op. Hij blies aan het bureau 600 ug/l (tot 220 toegestaan) en moest zijn rijbewijs inleveren. Ook tegen hem was eerder, namelijk in oktober 2005 en augustus 2006, proces-verbaal opgemaakt.

Rijbewijs ingenomen na aanrijding(en)

Heerhugowaard, zondag 21 februari 2010.

Vannacht rond 02.30 uur heeft de politie een 30-jarige dronken automobilist uit Heerhugowaard aangehouden nadat hij een aanrijding met een geparkeerde auto had veroorzaakt. Mogelijk heeft de man ook al eerder in de nacht op de Van Loonstraat een geparkeerde auto geraakt. Hij was behoorlijk onder invloed van drank en blies op het bureau ruim drie maal de toegestane hoeveelheid: 705 ug/l (tot 220 toegestaan). Zijn rijbewijs is ingenomen en de politie stelt een nader onderzoek in naar de aanrijdingen.

Aanhouding bij routinecontrole

Noord-Scharwoude, zondag 21 februari 2010.

Bij een routinecontrole vannacht om 04.00 uur op de Provincialeweg liep een 45-jarige automobilist uit Enkhuizen tegen de lamp. De man had dudielijk te diep in het glaasje gekeken en blies aan het bureau 665 ug/l (tot 220 toegestaan). Hij moest meteen zijn rijbewijs inleveren.

46 blaasproeven

Enkhuizen, zaterdag 20 februari 2010.

Tussen 23.00 uur vrijdagavond en 04.00 uur zaterdagochtend werd op de Dreef een alcoholcontrole gehouden. Daarbij werden 46 blaasproeven afgenomen. Een 20-jarige beginnend bestuurder uit Enkhuizen bleek teveel gedronken te hebben. Hij blies 335 ug/l (tot 90 toegestaan) en mocht nog net zijn rijbewijs houden. Hij kreeg uiteraard wel een proces-verbaal en een tijdelijk rijverbod wegens het misdrijf rijden onder invloed.

590 blaasproeven

Heerhugowaard, zondag 21 februari 2010.

De afgelopen nacht werd op de Oosttangent een grote alcoholcontrole gehouden. Er werden 590 blaastesten op straat afgenomen. Slechts één automobilist bleek teveel gedronken te hebben en kreeg een proces-verbaal.

Aanhouding bij routinecontrole

Den Helder, zaterdag 20 februari 2010.

Bij een routinecontrole op de Waddenzeestraat werd om 03.30 uur een 33-jarige automobilist uit Den Helder betrapt op alcoholmisbruik. Hij blies aan het bureau 555 ug/l (tot 220 toegestaan). Hij mocht nog net zijn rijbewijs houden. Hij kreeg uiteraard wel een proces-verbaal en een tijdelijk rijverbod wegens het misdrijf rijden onder invloed.

Mannen vervelend in horeca

Heiloo, zaterdag 20 februari 2010.

Kort na middernacht kregen horecaportiers op het Stationsplein het aan de stok met een viertal vervelende Rotterdammers. Hierbij vielen enkele klappen. Twee van hen, een 24-jarige man en een 20-jarige man, konden met enig verzet worden aangehouden. Ze zijn in verband met een nader onderzoek ingesloten.

Aanhouding na mishandeling

Heiloo, zaterdag 20 februari 2010.

Rond 02.00 uur heeft de politie op aanwijzing van getuigen een 16-jarige jongen uit Heiloo aangehouden op het Stationsplein. Hij zou in een café een 19-jarige andere jongen op zijn gezicht hebben geslagen. Het slachtoffer werd daardoor duizelig. Omstanders bemoeiden zich met de aanhouding waardoor twee agenten op versterking moesten wachten. Daarna keerde de rust op het plein terug.

Huiselijk geweld

Heerhugowaard, zaterdag 20 februari 2010.

Kort na middernacht belde een vrouw vanuit haar woning de politie. Haar 34-jarige man had haar geslagen en bedreigd. Agenten gingen de woning binnen en ondanks dat de vrouw geen aangifte wilde doen werd haar partner, volgens het protocol Huiselijk Geweld, aangehouden en overgebracht naar het bureau. De man bekende het feit en werd in de loop van de dag met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Drank maakt meer kapot dan je lief is(1)

Dronken man ligt onderkoeld bij sloot

Heerhugowaard, zaterdag 20 februari 2010.

Rond 02.00 uur troffen agenten bij een sloot een zwaar onderkoelde dronken man van 23 jaar oud uit Heerhugowaard aan. Hij was volledig de weg kwijt en sprak verward. Toen er een ambulance voor hem arriveerde werd hij opstandig. Het ambulancepersoneel wilde hem thuis afzetten maar er was niemand en de betrokkene had geen sleutels bij zich. Uiteindelijk heeft de politie hem ter ontnuchtering ingesloten in een dronkenmancel. Ook tegen agenten verzette hij zich hevig en hij bedreigde hen. In de loop van de zaterdag bleek hij zich niets meer te kunnen herinneren. Hij is overgedragen aan zijn ouders, die elders wonen.

Drank maakt meer kapot dan je lief is(2)

Dronken bewoner gaat met geweld eigen huis in

Enkhuizen, zaterdag 20 februari 2010.

Rond 02.00 uur kreeg de politie de melding dat een man van hoogte was gevallen bij een woning aan de Timmerwerf. Ter plaatse bleek dat de 34-jarige bewoner dronken thuis was gekomen zonder sleutels en probeerde binnen te komen. Een getuige vertelde dat de betrokkene zon vier meter omhoog was geklommen maar grip was verloren en tot twee keer toe naar beneden was gevallen. Hij weigerde met de ambulance mee te gaan voor onderzoek. Korte tijd later kreeg de politie het bericht dat de man een raam op de begane grond had vernield om zijn eigen woning binnen te gaan. De agenten hebben het zo gelaten.

Ongein met neppistolen

Oterleek, zaterdag 20 februari 2010.

In de middaguren kreeg de politie de melding dat er drie jongens met wapens op de Dorpsstraat liepen. Toen de politie arriveerde waren ze juist een woning van één van hen binnen gegaan en probeerden ze het wapentuig te verbergen. Het bleek te gaan om plastic speelgoedwapens. De jongens hadden daarmee een man die woont op de Dorpsstraat bij zijn deur bedreigd bij wijze van geintje. Na het politieonderhoud zagen ze in dat dit ongein was, temeer omdat er onlangs een gewapende overval in het dorp heeft plaatsgevonden bij mensen thuis. Ze deden afstand van het speelgoed, hadden er spijt van en kregen elk een bekeuring.

Vernielers bushokje aangehouden

Broek op Langedijk, zondag 21 februari 2010.

Vannacht rond 01.20 uur werd naar aanleiding van een melding van een getuige een groepje van vier jongens aangehouden op de Wetselijke Randweg. Ze hadden vernielingen gepleegd aan een bushokje. Het viertal was 16 en 17 jaar en afkomstig uit Alkmaar en Sint Pancras. Ze zijn in verband met een nader onderzoek ingesloten wegens openlijke geweldpleging tegen goederen. Bij één van hen werd nog een verboden vlindermes aangetroffen.

Aanhoudingen na tip van oplettende getuige

Hoorn, zondag 21 februari 2010.

Vannacht rond 02.30 uur werd de politie gebeld door een oplettende getuige die had gezien dat een jongen uit een groepje van drie tegen winkelruiten in de Nieuwstraat trapte. Hierdoor sneuvelden tenminste vijf ruiten van diverse winkels waaronder een supermarkt en een reisbureau. Agenten rukten snel uit en zagen kans om aan de hand van het signalement twee van de drie verdachten aan te houden. Het gaat hierbij om een jongen van 17 en een jongen van 20 jaar, beiden uit Hoorn. Ze zijn in verband met een nader onderzoek ingesloten wegens vernieling c.q. openlijke geweldpleging tegen goederen.

Inbreker door bewoner aangehouden

Alkmaar, vrijdag 19 februari 2010.

Rond 17.45 uur keerde een bewoner van een tussenwoning aan de Offenbachstraat thuis terug. Hij zag dat een onderruit van de achterdeur van zijn huis vernield was en hoorde boven gestommel. Hij sommeerde de onbekende persoon beneden te komen. Een verwarde 32-jarige man uit Alkmaar bleek de woning te zijn binnen gedrongen. Hij had de hele bovenverdieping doorzocht. De bewoner droeg hem over aan de politie. De verdachte werd beoordeel door een psychiatrisch medewerker. Die zag geen bezwaar tegen de opsluiting van de verdachte. De verdachte weigerde vooralsnog medewerking aan het onderzoek. Hij is in verzekering gesteld.

In verzekering gesteld na mishandeling

Den Helder, zaterdag 20 februari 2010.

Vrijdag rond 17.30 uur heeft een 33-jarige man uit Den Helder op het Koningsplein een 42-jarige man uit Den Helder met wie hij een zakelijk geschil had mishandeld en bedreigd. Hij zag zijn slachtoffer lopen en in een opwelling benaderde hij hem omdat hij nog veel geld van hem tegoed is.

Dit liep uit op een discussie waarna het slachtoffer een kopstoot van de verdachte kreeg en aangeslagen een café binnen ging. De verdachte stapte in een auto van een broer van hem en liet zich wegrijden. Kort hierna heef de politie de verdachte in gezelschap van zijn broer aangehouden. Hij werd zaterdag in verzekering gesteld in verband met een nader onderzoek. De broer werd vrijdag al na verhoor heengezonden.

Twee verdachten aangehouden na openlijk geweld tegen personen en wapenbezit

Hoorn, zondag 21 februari 2010.

Vannacht rond 03.00 uur heeft de politie op het Kerkplein twee mannen van 21 en 22 jaar aangehouden uit respectievelijk Hoorn en Wognum. Ze worden ervan verdacht dat ze twee mannen van 23 en 22 jaar oud uit Berkhout hebben belaagd en aangevallen in het centrum. Het begon met het eisen van een sigaret en toen de mannen die niet gaven kregen ze enkele klappen en werden ze achterna gezeten. Een agent die in zijn vrije tijd uit was zag nog dat de 21-jarige verdachte vlak voor zijn aanhouding iets weglegde achter een auto. Dat bleek te gaan om een gaspistool dat de politie in beslag heeft genomen. De beide verdachten zijn in verband met een nader onderzoek ingesloten en in de loop van de zondagmiddag met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Doorrijder na aanrijding aangehouden

Den Helder, zondag 21 februari 2010.

Vannacht rond 03.40 uur hoorden agenten op het Koningsplein dat er een auto tegen een geparkeerde auto aan reed en dat de dader vervolgens weg reed. Toen ze gingen kijken zagen ze dat de geparkeerde auto flink beschadigd was. Ze zagen kans de weggereden bestuurder, een 26-jarige man uit Den Helder, in zijn auto aan te houden in de straat waar hij woont, mede omdat andere getuigen zijn kenteken hadden doorgegeven. De man verklaarde dat hij de botsing niet had gemerkt omdat hij druk met vrienden in gesprek was. Er is een proces-verbaal tegen hem opgemaakt wegens het opzettelijk wegrijden na het veroorzaken van een ongeval.

Aanhouding na mishandeling

Enkhuizen, zondag 21 februari 2010.

Vannacht rond 04.00 uur werd op de Kaasmarkt op aanwijzing van een portier een 18-jarige jongen uit Stede Broec door de politie aangehouden. Hij had kort ervoor een 17-jarige jongen uit Venhuizen in een café mishandeld door hem een klap op zijn neus te geven. Het slachtoffer liep een bloedneus op. De verdachte claimde zelf een duw van de jongen te hebben gehad. De verdachte is na verhoor in de loop van de ochtend met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Steekwond na poging tot overval, politie zoekt getuigen (tevens homepagebericht)

Hoorn, zaterdag 20 februari 2010.

Rond 01.30 uur werd de politie gewaarschuwd door een 56-jarige man uit Blokker die gewond thuis gekomen was. Hij was rond middernacht vanaf het huis van een vriendin te voet op weg naar huis en was onderweg in Hoorn overvallen door twee onbekend gebleven personen. Hij had één van hen een flinke klap kunnen geven maar was door de ander in zijn buik gestoken met een onbekend steekvoorwerp. Hij had een wond van zes centimeter diep maar mocht na behandeling in het ziekenhuis naar huis.

De man liep rond 00.00 uur via het winkelcentrum aan het Betje Wolffplein over straat. Hij kwam op het plein via de achterzijde bij het tunneltje naar de Rondeelstraat. Voordat hij het tunneltje in kon lopen werd hij agressief benaderd door een onbekende man die geld van hem eiste. Als reactie gaf hij hem een flinke stomp in zijn gezicht. Deze verdachte greep naar zijn gezicht en droop af. Er kwam een tweede dader bij vanuit de onderdoorgang van de supermarkt Vomar. Deze maakte een zwaaiende beweging naar het slachtoffer en stak hem in zijn buik met de woorden; Hier heb je wat. De beiden mannen verdwenen hierna zonder buit. Het slachtoffer liep moeizaam verder in de richting van zijn huis en kreeg onderweg een lift van een kennis. Thuis belde hij 112 en werd hij met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Signalement:

Het slachtoffer kon een summier signalement van de twee daders geven.

Dader 1 was een man tussen de 20 en 25 jaar oud. Hij had een lengte van rond de 1,75 meter en was mager. Hij sprak met een buitenlands accent, zijn huidskleur is niet duidelijk waargenomen. Hij had een lang en smal gezicht. Hij droeg een zwarte baseballpet met een Nike-vignet en donkere kleding.

Dader 2 was ook tussen de 20 en 25 jaar oud en even lang als dader 1. Veel meer is van hem niet bekend, behalve dat hij geen hoofddeksel droeg en ook donkere kleding aan had.

Getuigenoproep:

Getuigen die inlichtingen over deze brute overval kunnen verschaffen worden verzocht te bellen met de politie in Hoorn: 0900-8844.

Meisje met geweld van telefoon beroofd

Hoorn, vrijdag 19 februari 2010.

Rond 22.10 uur is een 17-jarige meisje op een fiets in het Willem Wiesepark met geweld van haar telefoon beroofd. Ze fietste op dat tijdstip in de richting van de Ceder.

Op het fietspad reed ze in de richting van drie jonge mannen die op een grindpad naast het fietspad stonden. Toen ze hen voorbij wilde rijden kreeg ze plotseling een harde duw waardoor ze op de grond ten val kwam. Ze werd door het drietal belaagd en ze eisten geld. Toen ze aangaf dat ze geen geld bij zich had moest ze haar telefoon afgeven. Hierna voelden ze nog in haar jaszakken en daarna renden ze weg in de richting van het Cess Buddinhof.

Een laars van het meisje raakte door de val beschadigd maar ze liep geen letsel op. Ze was wel erg geschrokken. Op haar prepaid telefoon, afgesloten met een code, stond geen beltegoed meer.

De verdachten zijn tussen de 17 en 20 jaar oud. Ze waren ongeveer 1,78 meter lang en spraken Nederlands. Ze droegen donkere kleding. Een van hen had een zwarte sjaal, een ander een witte.

Getuigenoproep:

Getuigen die inlichtingen over deze overval kunnen verschaffen worden verzocht te bellen met de politie in Hoorn: 0900-8844.

Negen bonnen tijdens horecatoezicht

Schagen, zondag 21 februari 2010.

De afgelopen nacht heeft de politie tijdens het gebruikelijke horecatoezicht in het centrum negen bonnen uitgeschreven wegens kleine vergrijpen. Ze werd er verbaliserend opgetreden tegen een wildplasser, enkele personen die teveel gedronken hadden en wegens baldadigheid. Deze laatste bon kwam toe aan een dronken 23-jarige man uit Spanbroek die het nodig vond om een klap op een politieauto te geven.

Snelheidscontrole

Den Helder, zaterdag 20 februari 2010.

s Middags tussen 12.00 en 14.00 uur heeft de politie de snelheid gecontroleerd van automobilisten op de Zanddijk. Elf bestuurders reden sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u en werden aan de kant gezet. Ze kregen een bon. De hoogst gemeten snelheid was 89 km/u.