Vereniging FME-CWM


---

Handelsmissie

Task Force EURO 2012 handelsmissie naar Oekraïne

Datum: 22 t/m 24 februari 2010

Deze missie biedt u de mogelijkheid om tegen bijzonder lage kosten op een professionele wijze de Oekraïnse markt te betreden of uw bestaande positie op de Oekraïnse markt te versterken. Verder brengen wij uw onderneming bij relevante publieke en private partijen onder de aandacht.

Uitvoering

De uitvoering wordt verzorgd door de initiatiefnemers van de Task Force, de Vereniging FME-CWM en EUNITE en vindt plaats in het kader van de 2g@there regeling van de EVD, agentschap van het ministerie van Economische Zaken.

Grote investeringen

De vele aanbestedingen die voortvloeien uit het EK 2012 zullen gefaseerd en over meerdere jaren plaatsvinden. Het EK 2012 fungeert bovendien als zeer sterke katalysator voor andere grote investeringen in de infrastructuur en bouwsector. Daarbij komt dat voor Polen door de EU bijna negentien miljard euro in structuurfondsen voor infrastructurele projecten beschikbaar is gesteld.

Voor Oekraïne zal met behulp van de EBRD en de Wereldbank de komende jaren een vergelijkbaar bedrag worden vrijgemaakt. De lokale overheden zullen een belangrijke rol zullen spelen in de aanbesteding van de belangrijkste projecten in de infrastructuur en bouwnijverheid. Verder zijn veel van de geplande infrastructurele projecten dusdanig groot van omvang, dat de uitvoering tot ver na 2012 zal voortduren.

Programma

Tijdens de handelsmissie kunt u deelnemen aan matchmaking en uw netwerk onder relevante bedrijven en overheden uit te breiden. Daarnaast biedt het programma verschillende optionele collectieve onderdelen, zoals:


* Beursbezoek `Kiev Build': toonaangevende beurs in Kiev op het gebied van architectuur & bouw (www.kievbuild.com.ua/en)
* Seminar hotelsector: in Oekraïne zijn er op dit moment gemiddeld twee hotelbedden op duizend inwoners, terwijl het Europese gemiddelde tussen veertien á achttien bedden per duizend inwoners ligt. Met het oog op het EK 2012 neemt de vraag naar 3+ sterren hotels sterk toe, met name in de vier speelsteden. Tijdens het seminar, heeft u de mogelijkheid aan (lokale) overheden, het EK 2012 comité en investeerders, aannemers en operationele partijen uw bedrijf te presenteren. In de bijlage treft u meer informatie over de ontwikkelingen in de sector en het programma gedurende de missie

* Netwerkreceptie waarbij u uw belangrijkste contacten kunt uitnodigen.

Voor wie

Deze missie is relevant voor bedrijven die actief zijn in de infrastructuur en bouwnijverheid zoals aannemers, projectmanagement- en ingenieursbureaus, de toeleveringsindustrie, OEM's, gespecialiseerde organisaties (keuringsinstituten), relevante zakelijke dienstverlening en de financiële sector. De focus binnen deze doelgroep ligt op:

* publieke infrastructuur (bijvoorbeeld wegen, spoorwegen en luchthavens)

* private bouwnijverheid (bijvoorbeeld stadionbouw en sportaccommodaties, hotels en utiliteitsbouw)
* beveiliging (ten behoeve van het EK 2012, maar ook voor spoorwegen, luchthavens, etc.)

Intakegesprek

Op basis van een intakegesprek in Nederland zal een profiel van uw onderneming worden samengesteld. Met dit profiel worden vervolgens potentiële Oekraïense afnemers benaderd. De intake vindt vanaf 16 januari 2010 plaats bij FME in Zoetermeer.

Deelname en kosten

U kunt zich tot 15 januari 2010 aanmelden via de link naar de website van de EVD. (link naar:
http://www.evd.nl/zoeken/showbouwsteen.asp?bstnum=258039&location=/eve nementen/agenda/)
De kosten bedragen EUR 500,- (excl. btw) per bedrijf. De bijkomende individuele kosten, zoals reis- en verblijfkosten, individueel transport en een eventuele tolk zijn voor eigen rekening.

Annuleringsvoorwaarden

Aanmelding is bindend, tenzij in de voorbereidingsfase blijkt dat er naar het oordeel van FME, onvoldoende belangstelling is of geen interessante gesprekspartners voor het betrokken bedrijf zijn. Als bedrijven ondanks voldoende relevante belangstelling niet deelnemen aan de matchmaking, worden de werkelijk gemaakte kosten en eventuele financiële consequenties van annulering doorbelast. Bij onvoldoende belangstelling behoudt FME zich het recht voor de matchmaking te annuleren zonder tot enige vorm van schadevergoeding gehouden te zijn.


* Annuleringsvoorwaarden

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Judith van Akkeren, T (079) 3531196 of E jak@fme.nl

____________________ ____________________ ____________________