KRO

KRO Kindertijd komt met nieuwe avontuurlijke animatieserie Martin Morning

Uitzenddatum: 22/02/2010

De animatieserie Martin Morning gaat over een ogenschijnlijk gewone 9-jarige jongen met rood haar en blauwe ogen, die elke ochtend veranderd in weer een ander fantasievol en legendarisch wezen.

's Morgens, als Martin's wekker afgaat om weer naar school te gaan, is er iets vreemds aan de hand. Martin is iets anders geworden dan het vrolijke jongetje dat hij in werkelijkheid is. Dat kan een Merlin-achtige tovenaar zijn, maar ook een vampier, superheld, farao of groene draak.

Ondanks zijn transformaties gaat hij gewoon naar school, samen met zijn beste vriend Oole en vriendinnetje Roxanne. Oole is, als beste vriend van Martin, de grootste fan van de wezens die elke ochtend verschijnen. Zowel Oole als Roxanne spelen een rol in de avonturen die Martin elke dag beleeft.

De animatieserie is eerder uitgezonden in Frankrijk, Duitsland en China en geeft spelenderwijs inzicht in verschillende beroepen en historische figuren en hoe het als kind zou zijn om een dagje brandweerman, heks, koning, of ridder te zijn.

Vanaf de krokusvakantie is er in KRO Kindertijd elke dag een aflevering van deze nieuwe animatieserie te zien en op zaterdagochtend 27 februari een heuse Martin Morning Mini Marathon. Aansluitend aan KRO Kindertijd op Z@pp/Nederland 3 is er diezelfde zaterdag op het themakanaal Zappelin24 ook een marathonuitzending.

Martin Morning, elke dag in KRO Kindertijd vanaf de krokusvakantie, maandag 22 februari 2010, dagelijks op schooldagen in KRO Kindertijd om 7.45 uur op Z@pp/Nederland 3.

Martin Morning Mini Marathon,op zaterdag 27 februari in KRO Kindertijd om 07.45 uur en aansluitend op http://www.zappelin24.nl/ (vanaf 8:15 uur).