Gemeente Valkenswaard

Rioolverruiming en herinrichting Le Sage ten Broekstraat

Rioolverruiming en herinrichting Le Sage ten Broekstraat

Op maandag 22 februari gaan de werkzaamheden van start aan de Ch. Ruijs de Beerenbrouckstraat, Le Sage ten Broekstraat en Pater Rijkenstraat. Het betreft rioolverruiming en -vervanging en aansluitend herinrichting van de bestrating. De plannen voor de werkzaamheden zijn in oktober vorig jaar al met de bewoners besproken tijdens een informatiebijeenkomst. In verband met het winterse weer was de toen genoemde start van de werkzaamheden in januari jl. niet mogelijk.

Volgorde werkzaamheden
De Pater Rijkenstraat wordt als eerste op de schop genomen. Gelijktijdig met de rioolwerkzaamheden, vindt in een deel van de straat een sanering van leidingen plaats door de nutsbedrijven Enexis en Brabant Water. Hierdoor zal deze straat langer "open liggen" dan voorzien. Bewoners worden tijdig door de nutsbedrijven geïnformeerd over de werkzaamheden en de eventuele overlast.

Daarna is de Le Sage ten Broekstraat aan de beurt en ten slotte de Ch. Ruijs de Beerenbrouckstraat. Ondanks de latere startdatum is het streven om toch vóór de bouwvakvakantie gereed te zijn.

Planning
Op maandag 22 februari wordt de bestrating van de Pater Rijkenstraat opgebroken. Halverwege deze week beginnen de nutsbedrijven met de sanering. De rioleringswerkzaamheden starten op maandag 8 maart vanaf de kruising van de Pater Rijkenstraat met de Le Sage ten Broekstraat. Het aanbrengen van de nieuwe bestrating gaat van start zodra de rioolvervanging voorbij de kruising met de dr. J. van Beurdenstraat is.

Vanaf maandag 22 maart gaan de rioolwerkzaamheden in de Le Sage ten Broekstraat van start.

De hiervoor beschreven planning is uiteraard alleen haalbaar bij gunstige weersomstandigheden.

Verkeersmaatregelen
In verband met het werk zal de Pater Rijkenstraat vanaf 22 februari in fases afgesloten worden voor het verkeer. Vanaf 22 maart geldt datzelfde voor de Le Sage ten Broekstraat.

Meer informatie
De betrokken bewoners ontvangen een brief van de gemeente over de werkzaamheden. Tijdens de werkzaamheden houdt de aannemer de bewoners op de hoogte over de voortgang hiervan.

Met algemene vragen over het voorgaande kunt u terecht bij mevrouw A. de Vries van de afdeling Leefomgeving van de gemeente Valkenswaard. Zij is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag via telefoonnummer 040-2083699.

Voor vragen over de uitvoering van de werkzaamheden is de toezichthouder op het werk uw aanspreekpunt. Dat is de heer J. Bonten van adviesbureau RA infra. Hij is bereikbaar via nummer 040-2076163.