Gemeente Hoogeveen

CPM houdt bijeenkomst Kiezen voor Mantelzorg in Hoogeveen

11 februari 2010 - Het Contactpunt Mantelzorg Hoogeveen (CPM) houdt maandag 22 februari een bijeenkomst in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen. De bijeenkomst heeft als thema `Kiezen voor Mantelzorg'. Voor de bijeenkomst, die voor Drenthe uniek is, zijn mantelzorgers, lokale en landelijke politici en zorgaanbieders uitgenodigd.

Stellingen en voorbeelden

Het Contactpunt Mantelzorg heeft voor de bijeenkomst stellingen gemaakt, maar ook voorbeelden verzameld van ervaringen en knelpunten waar mantelzorgers mee te maken hebben. Dagvoorzitter Hans Agterberg legt de stellingen en ervaringen voor aan de politici met de vraag wat zij over mantelzorg in hun verkiezingsprogramma's hebben opgenomen.

Ervaringen delen

Zo'n 150 mantelzorgers kunnen de bijeenkomst bijwonen. Zij kunnen zich aanmelden. Daarnaast zijn onder anderen uitgenodigd de tweede-kamerleden Agnes Wolbert (PvdA), Margreet Smilde (CDA), wethouder Betty Poutsma (CU), directeur Johan Bosma van de Stichting Welzijnswerk en voorzitter Trix Kuilenburg van de Wmo-raad. Zo kunnen mantelzorgers vragen en ervaringen delen met landelijke en lokale politici en met zorgaanbieders en vertegenwoordigers van cliƫntenorganisaties.

Wat is het CPM

Het CPM is een organisatie van en voor mantelzorgers. Zij kunnen er terecht om met andere mantelzorgers te praten over hun ervaringen en voor informatie over voorzieningen en ondersteuning.

De Tamboer

De themabijeenkomst `Kiezen voor Mantelzorg' wordt maandag 22 februari van 14.00 tot 16.00 uur gehouden in theater en congrescentrum De Tamboer aan de Hoofdstraat in Hoogeveen.