Gemeente Laarbeek


Donkse brug vanaf 22 februari afgesloten

BEEK EN DONK - Vanwege de werkzaamheden bij sluis 6 en de Donkse brug wordt deze brug vanaf maandagochtend 22 februari om 6.00 uur afgesloten voor alle verkeer. Voor voetgangers, fietsers en rolstoelgebruikers komt er de eerste week een tijdelijke brug over de oude sluis 6 (tegenover Huize De Bleek). Vanaf maandag 1 maart is het scheepvaartverkeer gestremd en dan komt er een brug voor voetvangers, fietsers en rolstoelgebruikers over het kanaal ter hoogte van de Thibostraat.

De tijdelijke oversteekplaats om de Bosscheweg over te steken wordt zo ingericht dat de oversteekplaats naar de tijdelijke brug voorrang heeft op het overige verkeer en bouwverkeer. De oversteekplaats wordt voorzien van stopborden voor overig verkeer, knipperlichten en drempels. Door de voorrangssituatie zijn opstelplaatsen voor voetgangers en fietsers niet nodig. U hoeft hier dus niet te wachten als u de Bosscheweg wil oversteken naar de tijdelijke fietsbrug.

Aan de kanaalzijde worden hekwerken geplaatst en worden verhardingen naar de tijdelijke brug aangelegd, eventuele hellingen zullen geschikt zijn voor rolstoelgebruikers.

Aangepaste busroutes lijn 21 en 25
In deze periode zullen ook de bussen van lijn 21 (Eindhoven Gemert) en lijn 25 (Veghel - Helmond) een aangepaste route rijden. Voor lijn 25 vervallen alle haltes in Beek en Donk, u kunt alleen de halte Oranjelaan gewoon gebruiken. Voor reizigers worden daar tijdelijk extra fietsenrekken geplaatst. Voor lijn 21 zullen tijdelijk de haltes Brug Donk, Lekerstraat en Peeleindseweg vervallen. Reizigers kunnen hier het beste in- en uitstappen bij de halte Gemeentehuis. Ook hier zijn door de gemeente extra fietsenrekken geplaatst.