Gemeente Harderwijk


Hét lijsttrekkersdebat in stadhuis

17/02/2010

Aanstaande maandag, 22 feburari, is hét lijsttrekkersdebat voor de gemeenteraadsverkiezingen. Het debat vindt plaats in de Raadzaal in het stadhuis en begint om 20.00 uur. Alle zes lijsttrekkers nemen eraan deel: Jeroen de Jong (CDA), Marcel Companjen (ChristenUnie), Laurens de Kleine (PvdA), Rob Daamen (VVD), Gerrit Kevelam (Gemeentebelang Harderwijk-Hierden) en Gert Jan van Noort (Stadspartij Harderwijk Anders).

Het debat gaat in ieder geval over economie en bezuinigingen. Wat willen de politieke partijen met de centrumfunctie van Harderwijk binnen de regio? Moet die zo blijven als die nu is of moet die worden versterkt en hoe dan? Welke koers moet worden gevolgd voor de binnenstad, regionaal koop- en uitgaanscentrum maar toch ook onze huiskamer? Welke insteek kiezen de politieke partijen als het gaat over zaken als de koopzondag?

De lijsttrekkers gaan ook in debat over de niet geringe bezuinigingen die als gevolg van de economische crisis op ons af komen. In de verkiezingsprogrammaâs wordt daar nog niet veel over gezegd. Hoe denken de lijsttrekkers die bezuinigingen te halen? Waarop denken zij te kunnen bezuinigen en hoeveel dan wel? Welke zaken willen zij juist bij de bezuinigingen ontzien? Hoe zien zij de ontwikkeling van de gemeentelijke woonlasten voor zich?

In de informele sfeer van het politiek café zorgt gespreksleider Ben Nitrauw ervoor dat ook het publiek een flinke inbreng in het debat heeft. Het gaat niet alleen om een discussie voor de kiezers maar ook met de kiezers. Luisteraars van Harderwijk FM kunnen het debat rechtstreeks tot 22.00 uur volgen.

De politieke partijen nemen naar het stadhuis het nodige voorlichtingsmateriaal over hun verkiezingsprogrammaâs mee. Ook daarom is het voor de nog zwevende kiezer zaak om bij dit debat van de partij te zijn. Na afloop, omstreeks 22.15 uur, is volop gelegenheid om met elkaar na te praten.


____________________