Ondernemersbelastingspreekuur Telegraaf 22/2 verzorgd door GIBO Groep

17/02/2010 11:39

GIBO Groep Accountants & Adviseurs

Samenwerking Telegraaf en GIBO Groep: belastingspreekuur nu ook voor ondernemers

AMSTERDAM / ARNHEM, 17 februari 2010 - Jaarlijks verzorgt dagblad De Telegraaf het belastingspreekuur voor particulieren. Door een samenwerking tussen de grootste krant van Nederland en de GIBO Groep, de grootste accountants- en adviesorganisatie voor het MKB en de agrarische sector, staat dit spreekuur dit jaar voor het eerst ook open voor ondernemers. Tot maandag 22 februari 10.00 uur kunnen ondernemers hun belastingvraag insturen.

Is voor u de meewerkaftrek onduidelijk of heeft u een vraag over de Fiscale Oudedagsreserve? Wilt u weten wat de regels zijn voor de (bestel-)auto van de zaak? Of wilt u er zeker van zijn dat u profiteert van de MKB-winstvrijstelling - die ook voor agrarische ondernemers geldt - en alle andere aftrekposten voor ondernemers? Op maandag 22 februari zit een team van belastingadviseurs voor u klaar.

Bent u ondernemer en heeft u een vraag over de aangifte inkomstenbelasting 2009? Dan kunt u deze stellen op de website www.overgeld.nl. Stuur uw vraag voor maandag 22 februari 10.00 uur naar belastingspreekuur@overgeld.nl met in de onderwerpregel 'ondernemersvraag'. Stel uw vraag kort en bondig, voorzien van alle relevante informatie. Alle vragen worden vertrouwelijk behandeld. De meest gestelde vragen worden op OverGeld.nl gepubliceerd en zijn ook terug te vinden in de krant van 26 februari.

Het team

Het Telegraaf-deskundigenpanel dat op 22 februari voor de beantwoording van ondernemersvragen zorgt, bestaat uit drie specialisten: Sylvester Schenk, Peter Furer en Robert Rutgers. In hun dagelijks werk bieden ze vakinhoudelijke ondersteuning aan de belastingadviseurs die werkzaam zijn bij de ruim zestig vestigingen van de GIBO Groep en de ondernemers die zij bedienen.

Sylvester Schenk (1962) is directeur van de adviesgroep Fiscale- en Juridische Zaken bij GIBO Groep Accountants en Adviseurs. Hij studeerde Nederlands recht en fiscaal recht. Sinds 1987 is hij werkzaam in de fiscale adviespraktijk. Ook is hij lange tijd als universitair docent verbonden geweest aan de universiteit Nijmegen. Sinds 2006 is hij voorzitter van de Nederlandse Federatie van Belastingadviseurs (NFB) en sinds 2009 voorzitter van het Register Belastingadviseurs (RB), de grootste organisatie van belastingadviseurs in Nederland. Zijn specialisme is de fiscale positie van het midden- en kleinbedrijf en de agrarische sector.

Robert Rutgers (1977) is stafmedewerker Fiscale Zaken bij GIBO Groep Accountants en Adviseurs. Hij studeerde fiscale economie en fiscaal recht en doorliep de beroepsopleiding NOB. Hij deed onder meer ervaring op bij Deloitte, Vereniging Eigen Huis en PricewaterhouseCoopers. Sinds 2009 is hij werkzaam voor GIBO Groep. Zijn fiscale specialismen zijn btw (omzetbelasting), loonbelasting en de eigen woning.

Peter Furer (1966) is werkzaam als stafspecialist Fiscale Zaken bij GIBO Groep Accountants en Adviseurs. Hij studeerde Nederlands recht en fiscaal recht en is na zo'n acht jaar werkzaam te zijn geweest in de dagelijkse belastingadviespraktijk sinds april 2001 werkzaam als stafmedewerker. Als allround deskundige houdt hij zich bezig met alle aspecten binnen de fiscale MKB-adviespraktijk. Peter Furer schrijft geregeld vaktechnische artikelen.





http://www.gibogroep.nl