Provincie Utrecht

Voortgang aanleg zuidelijke randweg Woerden

17-2-2010 -

Vanaf 22 februari start de aannemer met het verwijderen van bomen aan beide kanten van de Parallelweg West in Woerden. Op die manier komt er ruimte voor de uitvoering van de 2e fase van de aanleg van de zuidelijke randweg Woerden*.

De planning van de bomenkap is afhankelijk van het weer. Bij sneeuwval worden de werkzaamheden uitgesteld. De werkzaamheden duren circa drie weken en geven geen hinder voor het verkeer. Het transport van materieel en het afvoeren van de boomstammen vindt plaats over de Waardsedijk.

Tot nu toe
Eind augustus 2009 is aannemer Van Wijk begonnen met het eerste gedeelte van het grondwerk voor de aanleg van de zuidelijke randweg Woerden, in opdracht van de provincie Utrecht. Deze werkzaamheden vinden plaats parallel aan de A12, nabij de Kromwijkerdijk en geven geen hinder voor het verkeer en de omgeving. De werkzaamheden duren tot medio april 2011.

Voorbelasting
Het zand dat vanaf eind september 2009 is aangevoerd doet dienst als voorbelasting van de grond. Dit zand blijft liggen totdat de ondergrond voldoende is ingeklonken en stevig genoeg voor het bouwen van een brug over het spoor. Deze brug maakt deel uit van de zuidelijke randweg en wordt aangelegd door Prorail.


* De aanleg van de zuidelijke randweg Woerden maakt deel uit van het zogeheten A12-BRAVO-project. A12-BRAVO omvat een aantal projecten die tot doel hebben om in samenhang de verkeersknelpunten op te lossen op het A12-traject vanaf het verkeersplein Oudenrijn tot en met Bodegraven en in het gebied daaromheen. Voor meer achtergrondinformatie over A12 BRAVO verwijzen wij naar de website A12bravo.nl/.

Meer informatie: Clara van Foreest, telefoon 030 - 258 3319