NCRV

Man bijt hond

Man bijt hond maakt serie rond gemeenteraadsverkiezingen

Maandag 22 februari 2010
18.50 uur, Nederland 2

Nieuwe serie: Roepende in de woestijn

Op woensdag 3 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Waar de grote partijen profiteren van naamsbekendheid en geld voor hun campagne, worden de kleintjes vaak niet gehoord. NCRVâs Man bijt hond geeft deze roependen in de woestijn een uniek podium!

In de serie Roepende in de woestijn kunnen deze kleine partijen zich van maandag 22 februari t/m dinsdag 2 maart presenteren en de burgers in hun gemeente informeren over hun standpunten. Dat gaat alleen niet zonder slag of stoot: de kandidaten moeten met al hun kracht en lenigheid proberen op een rodeokameel te blijven zitten. Zolang de politieke dieren op de rodeokameel blijven zitten, mogen ze de standpunten van hun partij naar voren brengen.

De dappere durfals die de kameel gaan berijden komen uit Grootegast, Nijkerk, Huizen, Monnickendam, Oudewater, Putten en Dieren.

In de eerste aflevering op maandag 22 februari zien we boer Harm Beute uit het Groningse Grootegast, hij is kandidaat voor VZ2000, de Partij voor Veiligheid en Zorg. Boer Beute komt met zijn partij onder andere op voor de boeren en dat zal hij proberen zo lang mogelijk onder de aandacht te brengen.