Senioren leggen politieke partijen langs de meetlat

18/02/2010 16:53

Unie KBO

Reinier Thiesen, vice-voorzitter van de Unie KBO, de grootste seniorenorganisatie in Nederland met 320.000 leden, geeft maandag 22 februari om 10.30 uur in Ulvenhout het startschot voor een landelijke KBO 'taartencampagne'. Ruim 850 KBO-afdelingen beoordelen hoe het er in hun gemeente voor staat met de seniorvriendelijkheid van het beleid. De partij die het meeste oog heeft voor thema's die senioren aan het hart gaan krijgt een taart aangeboden onder het mom: 'Gun ons ook een stukje van de taart!'

Het startschot vindt plaats voorafgaand aan een verkiezingsdebat dat door KBO-kring Breda gehouden wordt. Er wordt onder meer gesproken over de thema's veiligheid, zorg, geschikt wonen en openbaar vervoer, onderwerpen die juist voor 50-plussers relevant zijn.

Aangezien gemeenten een steeds grotere rol spelen in het ontwikkelen van ouderenbeleid is het van groot belang om ook op lokaal niveau op te komen voor de belangen van senioren. De 850 afdelingen van de Unie KBO spelen daarbij een steeds actievere rol door met de plaatselijke politiek in gesprek te gaan en met hun kennis en ervaring een positieve bijdrage te leveren aan het ouderenbeleid.

Reinier Thiesen overhandigt tijdens het verkiezingsdebat de allereerste taart aan Loes van der Made, voorzitter van KBO-kring Breda. Deze KBO-kring is met 11 afdelingen en in totaal bijna 5000 leden zeer actief in het beoordelen van een gedegen ouderenbeleid in de politieke programma's. "Wat hier gebeurt is een prachtig voorbeeld van lokale belangenbehartiging", aldus Reinier Thiesen.





http://www.uniekbo.nl