Gemeente Rheden

Stem mee op nieuwe naam van Rheden Bestrating

Wie wil meestemmen voor de nieuwe naam van het woningbouwproject Rheden Bestrating, kan tussen 22 februari en 18 maart deelnemen aan de poll op www.mvoprojecten.nl. De naam met de meeste stemmen wordt de definitieve naam van de nieuwe wijk in Rheden Oost. De bedenker hiervan wint een digitale fotocamera. Elke deelnemer aan de poll kan maximaal één keer stemmen.

Begin januari 2010 heeft MVO Projecten een prijsvraag uitgeschreven voor een nieuwe naam. 'Rheden Bestrating' is het nieuwbouwproject op het terrein van de voormalige betonfabriek aan de Groenestraat in het dorp Rheden.

Uit de 140 inzendingen, hebben MVO Projecten en de gemeente eerst een selectie gemaakt en deze voorgelegd aan deskundigen. Voorwaarden waren onder meer dat de naam uitstraling heeft, goed klinkt, past bij de woningen en verwijst naar de geschiedenis van de locatie. Vervolgens hebben Edwin ten Brinke, directeur van MVO Projecten en wethouder Luuk Kuiper van de gemeente Rheden, een top 3 samengesteld.

De genomineerde namen zijn Grinthuizen, Kareel en Steenweert. U kunt vanaf maandag 22 februari uw stem uitbrengen op de website van MVO. De inzenders zijn respectievelijk de heer W.J. van den Brink, de heer S. Fortuin en mevrouw A. Elderman, allen uit het dorp Rheden.

Het woningbouwplan bestaat uit ruim 200 woningen. Inmiddels is de bodemsanering in uitvoering en is de verwachting dat dit binnen 3 maanden gereed is. Ongeveer 90 woningen komen voor de verhuur beschikbaar. De verkoop van de overige woningen start naar verwachting over circa 4 maanden. Belangstellenden kunnen zich inschrijven via de website van de ontwikkelaar, op www.mvoprojecten.nl is het inschrijfformulier te vinden.