Gemeente Breda

Gemeente Breda houdt stadsgesprek over armoede

De Gemeente Breda neemt op 22 februari 2010 het stokje over van Utrecht in de Stedenestafette over armoede. In dit Europese jaar voor de bestrijding van armoede en sociale uitsluiting is de stedenestafette opgezet om lokale initiatieven op dit gebied te stimuleren. Breda doet mee aan deze estafette en organiseert op maandag 22 februari een stadsgesprek over dit thema voor Bredase organisaties die zich met armoedebestrijding bezig houden. Aan het slot van de bijeenkomst is staatssecretaris Klijnsma van Sociale zaken aanwezig om de resultaten van de ochtend te vernemen.

Ook neemt wethouder Marja Heerkens tijdens de bijeenkomst de Lokale Monitor Werk, Inkomen en Zorg van vakcentrale FNV in ontvangst uit handen van Yvonne Simjouw, directeur FNV Lokaal. In dit rapport dat op 16 februari is uitgekomen, presteert Breda op de punten armoedebeleid, aanbesteding van de thuiszorg en aanpak van de crisis als beste gemeente van de 196 gemeenten die onderzocht zijn.Â

De staatssecretaris heeft op 4 februari in Den Haag het startsein gegeven voor de stedenestafette Armoede.

De estafette wordt georganiseerd door het Verwey-Jonker Instituut, Divosa, MOVISIE, de Sociale Alliantie en de Gemeente Utrecht.

Breda heeft zich gemeld als deelnemer om input te verzamelen voor het armoedebeleid in de toekomst. Daarnaast onderschrijft Breda de doelstellingen van het Europese jaar van armoede en sociale uitsluiting. In de huidige Bredase aanpak van het armoedebeleid komen die doelstellingen ook terug: de voorwaarden scheppen dat iedereen actief kan deelnemen aan de samenleving, de sociale cohesie in de lokale samenleving bevorderen en de professionals en politiek betrekken bij een effectieve aanpak van de armoede bij volwassenen en kinderen.

Â

Later dit jaar organiseert Breda nog een grotere manifestatie over het onderwerp armoede. Â

Â

Breda, 19 februari 2010

Â