Gemeente Bergambacht


Buitendienst naar industrieterrein
---

Bergambacht, 18 februari 2010

Een grote brand vernielde 2 februari een deel van de Bergambachtse gemeentewerf. De gemeente wil zich zo snel mogelijk richten op de werkzaamheden aan onder andere het groen, riolering, wegen en begraafplaatsen. Kortom, de dienstverlening aan de burgers. Voor tijdelijke huur van een trekker en een grote vrachtwagen zijn al afspraken gemaakt.

Ook is een pand gehuurd op het industrieterrein in Bergambacht, Timmerfabriekstraat 20, voor opslag van wagens en materieel, een kantoor en kantine voor de buitendienst. Naar verwachting blijft de buitendienst hier het hele jaar nog gehuisvest.

Afgelopen twee weken is gebruikt voor inventarisatie en overleg met diverse betrokken partijen. Ook onderzoeken diverse experts nog de oorzaak van de brand.

Belangrijke werkzaamheden als strooien, begraven en het in de gaten houden van veiligheid op straten konden gelukkig doorgang vinden. Afgelopen weken heeft de buitendienst gebruik kunnen maken van de gastvrijheid van de naastgelegen brandweerkazerne.

Een groot deel van het pand, waaronder de gevels, dak en een deel van de constructie, wordt gesloopt, voordat gestart kan worden met herbouw. Naar verwachting is heel 2010 nodig om het pand weer gebruiksklaar te maken.


---