Executive search coryfeeen samen in business

22/02/2010 09:32

The Executive Network

Amsterdam, maandag 22 februari 2010 - Met de ambitie om hét search en interimbureau van Nederland te worden voor de invulling van topposities binnen de financiële en zakelijke dienstverlening, is per 1 februari een nieuw bureau voor het invullen van vaste en tijdelijke directie- en commissarisfuncties van start gegaan: 'The Executive Network' (TEN). TEN speelt hiermee in op de behoefte aan een specialist op dit gebied binnen de sector. Het bedrijf is opgericht door executive search coryfeeën Tim Kamphorst en Jan Rapmund, die eerder de scepter zwaaiden bij Corinthe Companies.

Bemiddeling op het hoogste niveau

TEN heeft de ambitie om een nieuwe standaard neer te zetten voor het bemiddelingsvak op het hoogste niveau. Volgens medeoprichter Tim Kamphorst, voormalig directeur Pensioenen bij Syntrus Achmea, is er behoefte aan een betrouwbare partner voor de Nederlandse boardrooms als het gaat om de invulling van topposities in de financiële en zakelijke dienstverlening. "Het gaat daarbij niet alleen om de juiste namen aan te dragen, maar ook om het actief meedenken welke bestuurders en commissarissen de organisatie in de nabije toekomst nodig zal hebben." Kamphorst constateert dat er als gevolg van de crisis veel kritischer naar de invulling van topfuncties en dus ook naar het werk van executive searchbureaus wordt gekeken. "Er is behoefte aan degelijke en betrouwbare leiders die durven te zeggen wat ze vinden en die doen wat ze zeggen. Wij hebben het afgelopen jaar meerdere verzoeken uit de markt gekregen om hier weer een rol in te gaan spelen."

Gezamenlijke historie in de executive search

De twee partners van TEN hebben een lange historie in de executive search en interim wereld. Zo richtte Jan Rapmund in 1989 Corinthe Executive Search op. Drie jaar later werd dit bedrijf samengebracht met Hey-Day Interim Management - in 1999 opgericht door onder andere Kamphorst - in Corinthe Companies. Corinthe Companies was gespecialiseerd in de plaatsing van executives op topniveau, al dan niet op interim basis. Kamphorst werd partner en mede-directeur. In 2006 is Corinthe Companies overgenomen door de Amerikaanse en beursgenoteerde MPS Group, waar wereldwijd 21.000 mensen werken. In 2007 verlieten Kamphorst en Rapmund het bedrijf.

Over The Executive Network

The Executive Network (TEN) is het bureau voor executive search en interim management in de top van de financiële en zakelijke dienstverlening. Het bureau richt zich op het invullen van directie, bestuur- en commissarisposities bij banken, verzekeraars, pensioenfondsen en overige dienstverleners in Nederland. TEN werd opgericht op 1 februari 2010 door oud-Corinthe partners Tim Kamphorst en Jan Rapmund. TEN is gevestigd op Landgoed 'Het Huis met het Blauwe Dak' te Wassenaar. Zie ook www.executivenetwork.nl





http://www.executivenetwork.nl