Gemeente Lopik

Bent u de winnaar van de Boerderij van het Jaar 2010?

Dit jaar wordt voor de 20^e keer de onderscheiding Boerderij van het Jaar uitgereikt. Boerderij van het Jaar is een initiatief van de Boerderijen Stichting Utrecht en Landschap Erfgoed Utrecht, die zich samen sterk maken voor boerderij, erf en landschap. Dit jaar verloopt de procedure voor aanmelding van boerderijen anders dan voorgaande jaren: u kunt namelijk uw eigen boerderij of die van iemand anders aanmelden!

Wie komen er in aanmerking voor de prijs?

De jury beoordeelt de inzendingen op architectuurhistorische, bouwhistorische en landbouwhistorische criteria. Zowel de inrichting van het erf als de inpassing van boerderij en erf in het landschap worden meegewogen in haar oordeel.

De volgende boerderijen komen in aanmerking:

* boerderijen met een agrarische functie

* boerderijen met een verwante functie als kwekerij of manege
* boerderijen met een nieuwe functie als woonboerderij, zorgboerderij of kantoor

Enkele boerderijen die de onderscheiding de afgelopen al hebben mogen ontvangen zijn: Boerderij en tabaksschuur Rodestein te Amerongen, Hoeve Bethlehem te Wilnis en Boerderij 't Nattegat te Woudenberg.

Hoe werkt het?

Op www.boerderijvanhetjaar.nl kunt u uw boerderij of de boerderij van iemand anders aanmelden. De aanmeldingen worden door een vakjury bekeken en beoordeeld. De jury schrijft een uitgebreid juryrapport en de winnaar(s) worden bekend gemaakt eind mei tijdens een feestelijke bijeenkomst op Landgoed Oostbroek in De Bilt.

Wie zijn wij?

De Boerderijen Stichting Utrecht (BSU) en Landschap Erfgoed Utrecht streven naar het behoud van de karakteristieke verschijningsvorm van de Utrechtse boerderijen en hun erven. Boerderijbewoners kunnen terecht voor adviezen over verbouwing, restauratie, subsidiemogelijkheden of de inrichting van erf en tuin.

Meld u aan!

Kijk voor meer informatie en de prijzen op www.boerderijvanhetjaar.nl. Op deze website kunt u zich ook aanmelden, de sluitingsdatum voor aanmeldingen is 5 april 2010. Voor informatie kunt u contact opnemen met Arien Heering, 030 220 55 34 of info@landschaperfgoedutrecht.nl .