Politie Gelderland-Zuid

Vier inbrekers aangehouden

Nijmegen, 22-02-2010 o De politie heeft zondagavond omstreeks 20.00 uur vier mannen aangehouden. Een man van 29 jaar uit Deventer, een man van 32 uit Arnhem en een 22- en een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Zij worden verdacht van het plegen van een inbraak in een woning aan de Oude Koningstraat.

Een getuige had gezien dat de vier aan het inbreken waren en wist dat de bewoners op dat moment niet thuis waren. Een andere getuige had gezien dat na de inbraak, de vier richting de Lage Markt liepen. Tevens zag deze getuige, dat de vier verdachten in een auto stapten en wegreden in de richting van de Waalkade. Omdat er een goed signalement bekend was, werd de auto met de vier even later op de St. Canisiussingel gesignaleerd en staande gehouden.

Controle wees uit dat dit de vier verdachte personen waren. In de auto werd inbrekersgereedschap aangetroffen. De vier werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De vier werden in verzekering gesteld. Als het onderzoek is afgerond worden drie van de vier verdachten overgedragen aan de vreemdelingenpolitie. (14)

Laatst gewijzigd 22-02-2010 9:51 | © Regio Gelderland-Zuid |