Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 09.50 uur

Utrecht, 22-02-2010

Uitslaande brand na woninginbraak

VEENENDAAL Een woning aan de Kanaalweg in Veenendaal is in de nacht van zondag 21 op maandag 22 februari getroffen door een uitslaande brand. Nadat de brand was geblust bleek dat er was ingebroken in de woning en dat de brand hoogstwaarschijnlijk is aangestoken.

Omstreeks 04.15 uur kreeg de politie een melding van de brand. Binnen enkele minuten was de politie ter plaatse. Op dat moment stond de eerste etage al volledig in brand en sloegen de vlammen uit het dak. Aanvankelijk werd gedacht dat de bewoners, een moeder met vier kinderen, mogelijk nog in de woning waren. Later wisten buren te vertellen dat de bewoners op vakantie waren.

Omdat het een vrijstaand huis betrof, was er geen gevaar voor overslaan van de brand. Omstreeks 04.40 uur gaf de brandweer het sein brand meester. Er bleken inderdaad geen personen aanwezig in de woning. Het nablussen duurde nog ruim drie uur. De politie trof duidelijke sporen van een inbraak en brandstichting aan. Een onderzoek is inmiddels ingesteld.

De politie verzoekt getuigen die informatie hebben die verband kan houden met dit incident, contact op te nemen met het district Heuvelrug: 0900 88 44.

Gestolen scooter

VEENENDAAL De politie heeft zondagmiddag drie verdachten aangehouden die op een gestolen scooter reden. Omstreeks 16.40 uur zagen agenten de drie rijden op een gele scooter op de Generatorstraat. Ze wilden de jongens staande houden, maar deze gingen ervandoor. Na enkele pogingen om de bestuurder te laten stoppen, gingen de drie jongens er ter hoogte van de sportvelden aan de Wageningselaan rennend vandoor. Een van hen sprong in een sloot, klom weer aan de kant en rende verder. Diverse agenten zochten de omgeving af en konden een 16-jarige Veenendaler aanhouden. Omstanders wezen op een tweede verdachte in de bosjes. Deze 14-jarige Veenendaler werd eveneens aangehouden. Op het terrein van SGF vonden de agenten een drijfnatte jas met een identiteitskaart. De eigenaar van deze kaart, een 14-jarige Veenendaler, werd even later in zijn woning aangehouden. Hij verklaarde dat zijn jas eerder die week was gestolen. De scooter bleek te zijn gestolen op het Prins Willem Alexanderplantsoen. De eigenaresse had m nog niet gemist. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Autobrand

WIJK BIJ DUURSTEDE Een bestelbus die geparkeerd stond aan de Broekweg is zondagmiddag omstreeks 15.40 uur volledig uitgebrand. De brandweer heeft een naastgelegen woning natgehouden om te voorkomen dat de brand zou overslaan. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.