Sail 2010


Alternatieve SAIL-IN in Amsterdamse grachten

19 februari 2009

Op vrijdag 19 februari, precies een half jaar voor de start van SAIL 2010, sierden tientallen op schaal nagebouwde tall ships en andere schepen de Brouwersgracht. Burgemeester Job Cohen gaf het startschot voor deze alternatieve SAIL-IN, terwijl RTL-nieuws presentator Roelof Hemmen het geheel van commentaar voorzag. Een miniatuuruitvoering van onder andere de Clipper Stad Amsterdam en De Groene Draeck, het privéjacht van Koningin Beatrix, waren vertegenwoordigd.

De alternatieve SAIL-IN werd georganiseerd in samenwerking met leden van de Stichting MiniSAIL. Deze stichting wil het bouwen van daadwerkelijk zeilende schaalmodellen stimuleren.

Over Sail 2010

SAIL Amsterdam vindt plaats van donderdag 19 tot en met maandag 23 augustus 2010. Tijdens het gratis toegankelijke evenement is een imposante vloot van tall ships uit de hele wereld te bewonderen. Daarnaast meren naar verwachting circa 600 schepen, van varend erfgoed tot uiterst modern, af in en rondom het IJ. Het nautische aanbod wordt omlijst door een uitgebreid cultureel en nautisch getint programma voor jong en oud.

SAIL 2010 wordt mede mogelijk gemaakt door de hoofdsponsors Gemeente Amsterdam, Koninklijke Marine, ING, Nationale Postcode Loterij, De Telegraaf en Gaastra en de sponsors Accor Hotels, Provincie Noord-Holland, Nuon en Clifford Chance. Met de KNRM is een partnership aangegaan.

SAIL 2010

SAIL Amsterdam 2010 vindt plaats van donderdag 19 tot en met maandag 23 augustus in Amsterdam. Tijdens het gratis toegankelijke evenement is een imposante vloot van Tall Ships uit de hele wereld te bewonderen. Daarnaast meren in totaal ruim 600 schepen, van varend erfgoed tot uiterst modern, af in en rondom het IJ. Het nautische aanbod wordt omlijst door een uitgebreid cultureel programma voor jong en oud. SAIL 2010 wordt mede mogelijk gemaakt door de hoofdsponsors Gemeente Amsterdam, Koninklijke Marine, ING, Nationale Postcode Loterij, Telegraaf en Gaastra. Meer informatie is te vinden op www.sail.nl

Noot aan de redactie (