Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Nijkerkse gewond bij verkeersongeval

Publicatiedatum: 22-2-2010 10:10:31

NIJKERK - Een 22-jarige vrouw uit Nijkerk is zondagavond 21 februari gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Van Middachtenstraat in haar woonplaats. Het ongeval gebeurde rond elf uur ter hoogte van de kruising met de Frieswijkstraat/Barneveldseweg en Amersfoortseweg. Volgens getuigen zou de Nijkerkse, komende vanuit de richting Ambachtstraat de kruising zijn opgereden. Daarbij kwam ze in botsing met een 56-jarige automobilist, eveneens uit Nijkerk, die vanuit de richting Frieswijkstraat de kruising op reed. De vrouw zou daarbij door rood gereden zijn. Het slachtoffer kampte met klachten aan haar nek en een knie en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De 56-jarige Nijkerker was ongedeerd gebleven. Volgens de politie had geen van beide bestuurders gedronken.
(019645)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Auto's vernield in Nijkerk

Publicatiedatum: 22-2-2010 10:10:04

NIJKERK - In Nijkerk zijn zondagochtend 21 februari een aantal vernielingen ontdekt aan geparkeerde auto's op de De Ruijterstraat. Van zeker vijf auto's bleken de spiegels eraf getrapt te zijn. Van de daders ontbreekt nog elk spoor. De politie roept gedupeerden aangifte te doen. Dat kan onder meer via Internet op
www.politie.nl/gelderland-midden (digitale aangifte). Ook getuigen, die wellicht iets gezien of gehoord hebben van de vernielingen, worden verzocht zich te melden. De politie is bereikbaar via telefoonnummer 0900-8844.
(019558)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Woninginbraken

Publicatiedatum: 22-2-2010 10:09:30

EDE - In het politiedistrict West Veluwe-Vallei is zondag 21 februari één keer aangifte gedaan van inbraak in woning en twee keer van diefstal uit woning.

Hieronder een overzicht:

Diefstal in/uit woning (geen braak)
Straat: Oosterbeek, Wilhelminastraat
Tijdstip: 21 februari tussen 00:30 uur en 09:00 uur Methode: insluiping
Buit: niets

Inbraak in woning
Straat: De Glind, Glindhorst
Tijdstip: 21 februari tussen 03:00 uur en 08:00 uur Methode: openbreken raam
Buit: saxofoon, portemonnee, bankpasjes, rijbewijs

Diefstal in/uit woning (geen braak)
Straat: Barneveld, Heestereng
Tijdstip: 21 februari tussen 17:30 uur en 18:30 uur Methode: insluiping
Buit: portemonnees, rijbewijzen, bankpassen, identiteitspapieren, sleutels

Buurtonderzoek
De politie stelt naar aanleiding van de inbraken vaak een buurtonderzoek in om te achterhalen of er wellicht buurtbewoners of getuigen zijn geweest. Zij kunnen soms waardevolle informatie hebben gezien of gehoord dat van belang kan zijn bij het opsporen van de daders. Dit soort informatie kan de politie overigens ook van pas komen bij het voorkomen van inbraken. Ziet u iets verdachts, een persoon of een auto? Noteer het signalement of kentekens van auto's en geef het door aan de politie op 0900-8844.

Tips
De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.politiekeurmerk.nl.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053