GroenLinks Tiel

GroenLinks wil leegstand binnenstad aanpakken

Zondag 21 februari 2010, 21:20u - Debby de Heus
GroenLinks wil leegstand binnenstad aanpakken

GroenLinks Tiel heeft zaterdag actie gevoerd tegen leegstand in de binnenstad. Volgens GroenLinks moet de gemeente meer initiatief nemen om langdurig leegstaande winkels en kantoorgebouwen een nieuwe bestemming te geven. "Leegstand zorgt voor verloedering en dat is slecht voor de omgeving. In die lege ruimte had ook iemand kunnen wonen of werken", aldus raadslid Debby de Heus.

GroenLinks wil dat de huidige bebouwing beter wordt benut. "We moeten kiezen voor inbreiding boven uitbreiding. Dat kan door efficiëntere huisvesting van winkels en bedrijven en door het ombouwen van panden tot woningen. Op die manier wordt er wat gedaan aan de woningnood en kan de verrommeling van de ruimte worden aangepakt." GroenLinks Tiel heeft zaterdag daarom anti-leegstandposters op lege etalageruiten in de binnenstad geplakt. Op de poster staat de slogan: dit pand kan zoveel beter.nl. Tiel kent in de binnenstad een behoorlijk aantal leegstaande panden. Volgens GroenLinks moet de gemeente vastgoedeigenaren stimuleren om een pand een nieuwe bestemming te geven.
"In de Tielse binnenstad zie je dat in de Weerstraat en de omgeving Kerkstraat een groot aantal (winkel)panden al maanden leeg staan. Dat heeft een negatieve uitstraling op de hele binnenstad" aldus Debby de Heus. Tijdelijk zouden bijvoorbeeld ateliers voor kunstenaars kunnen worden ingericht om verloedering te voorkomen.