Symantec

Wemmel, 19 februari 2010 - Als gevolg van de sterke toename van cybercriminaliteit kan een onbeveiligde pc al binnen vier minuten na het maken van een internetverbinding geïnfecteerd raken . Daarnaast kunnen computergebruikers worden getroffen door het verlies van persoonlijke gegevens en bestanden. Uit onderzoek van Norton blijkt dat maar liefst één op de drie volwassenen die op internet actief zijn, wel eens onvervangbare computergegevens is kwijtgeraakt . Om ervoor te zorgen dat klanten tegen deze risico´s beschermd blijven, introduceert Symantec (Nasdaq: SYMC) een nieuwe versie van Norton 360. Deze softwareoplossing biedt gebruikers geavanceerde beveiligingstechnologie en toegang op afstand tot gegevens waarvan zij op veilige wijze een back up hebben gemaakt. Norton 360 versie 4.0 biedt de beste beveiligingsresultaten tegen internetaanvallen, onder andere voor nieuwe vormen van bedreigingen die op sociale netwerken zijn gericht. Tijdens een test door een externe partij behaalde Norton een beveiligingsscore van 100 procent .

Naar verwachting zullen smartphones tegen 2013 bijna de helft van alle wereldwijd verkochte mobiele telefoons vertegenwoordigen. Als reactie op deze ontwikkeling introduceert Norton zijn eerste toepassingen voor Android en plant de introductie van de eerste bèta toepassingen voor de iPad en de iPhone in de komende weken. Na het downloaden van de gratis toepassing naar keuze van de iPhone App Store of Android markt, kunnen klanten die hun gegevens op internet hebben opgeslagen met Norton 360 of Norton Online Backup rechtstreeks vanaf hun mobiele toestel toegang krijgen tot hun documenten, muziek, foto's en videocollectie en deze met anderen delen. Norton producten en services helpen meer dan 11 miljoen klanten om op elk gewenst moment en vanaf elke locatie toegang te houden tot hun online gegevens. Bij het benutten van internetopslag hebben Norton 360 gebruikers toegang tot al hun bestanden via een browser. Ze kunnen deze bestanden zelf downloaden of een link naar deze bestanden mailen naar hun vrienden en familieleden.

"Consumenten willen op elk gewenst moment en vanaf elk toestel toegang hebben tot hun bestanden, foto's en muziekverzameling en deze met anderen kunnen delen. Onze mobiele toepassingen bieden hen deze mogelijkheid," aldus Rowan Trollope, senior vicepresident Consumer Products & Marketing van Symantec. "Daarnaast worden consumenten steeds actiever binnen sociale netwerken, die zijn uitgegroeid tot een van de belangrijkste doelwitten van cybercriminelen. De op reputatie gebaseerde technologie van Norton 360 maakt gebruik van informatie die afkomstig is van miljoenen leden uit onze gemeenschap. Deze technologie heeft reeds zijn doeltreffendheid bewezen bij het tegengaan van bedreigingen die het op sociale netwerken hebben gemunt".

Norton 360 is uitgerust met de op reputatie gebaseerde technologie die in september 2009 werd geïntroduceerd in Norton Internet Security en Norton AntiVirus 2010. Deze technologie pakt onbekende en krachtige bedreigingen van dit moment genadeloos aan. Dankzij de op reputatie gebaseerde technologie behaalde Norton 360 top scores tijdens tests die in opdracht van externe partijen werden uitgevoerd door het Britse Dennis Labs . Tijdens deze tests werden uit de praktijk bekende internetaanvallen gerepliceerd die op sociale netwerken waren gericht. Van de 10 geteste producten was Norton de enige oplossing die bescherming tegen alle bedreigingen bood, waarmee het een detectiescore van 100 procent behaalde.

De nieuwe versie van Norton 360 biedt daarnaast verbeteringen van functies die door klanten zeer op prijs worden gesteld, zoals PC Tuneup, dat de prestatie verbetert en gebruikers tijd bespaart. Consumenten kunnen met behulp van de Smart Start-up Manager de opstarttijd van hun computer verkorten door het aantal toepassingen dat automatisch met Windows wordt opgestart te reduceren of door toepassingen één voor één te laten starten. Informatie die afkomstig is van de Norton Community biedt waardevolle inzichten in de toepassingen die het vaakst worden gebruikt, zodat consumenten een gefundeerde beslissing kunnen maken met betrekking tot het verwijderen van toepassingen uit de lijst met opstartitems. Volgens tests die door Passmark werden uitgevoerd is Smart Start-up Manager in staat om de opstarttijd van pc's met Windows 7 met maar liefst 41 procent te reduceren. Consumenten die hun computer eenmaal per dag opstarten, kunnen met behulp van de Smart Start-up Manager een jaarlijkse tijdbesparing van drie uur realiseren -- ongeveer net zoveel tijd als een vlucht van Amsterdam naar Kreta in beslag neemt.

Beschikbaarheid, compatibiliteit en prijzen
Norton 360 versie 4.0 is met directe ingang verkrijgbaar via de webwinkel van Symantec op www.symantec.be en via de detailhandel in Nederland en België. De gratis bètatoepassingen voor de iPad en iPhone kunnen in de komende weken gratis worden gedownload via de iPhone App Store en Android Market. De nieuwste versie van Norton 360 biedt ondersteuning voor Microsoft XP, Windows Vista en Windows 7. De aanbevolen verkoopprijs bedraagt 89,99 euro voor de standaardeditie met 2 GB aan online opslagruimte en 99,99 euro voor de premium-editie met 25 GB aan online opslagruimte. De prijzen voor de standaardeditie en premium-editie zijn inclusief een licentie voor gebruik op drie pc's en een jaarabonnement voor het gebruik van het product en de ontvangst van beveiligingsupdates van Symantec. Alle gebruikers van Norton 360 die over een geldig productabonnement beschikken, komen in aanmerking voor de laatste productupdates. Raadpleeg voor meer informatie het Norton Update Center op http://updatecenter.norton.com.

###

Symantec Security Response, 2009

Norton Online Living Report 2009

"PC Virus Protection 2010 II," Dennis Technology Labs, oktober 2009

"Global Mobile - Strategies for Growth," The Nielsen Company, 6 oktober 2009

"PC Virus Protection 2010 II," Dennis Technology Labs, oktober 2009

Passmark LTD, januari 2010

Over Norton van Symantec
De Norton-producten van Symantec beschermen consumenten tegen traditionele bedreigingen met antivirus-, anti-spyware- en phishing-beveiliging, evenals bescherming tegen bots, drive-by downloads en identiteitsdiefstallen. Ondanks dit alles verbruiken de producten van Norton weinig systeembronnen. Het bedrijf levert ook diensten als online back-ups en PC-optimalisatie en vormt een betrouwbare bron voor de online veiligheid van het gezin.

Over Symantec
Symantec is een van ´s werelds grootste leveranciers van oplossingen op het gebied van beveiliging, opslag en systeembeheer. Het helpt consumenten, bedrijven en organisaties om hun informatiegestuurde wereld te beveiligen en te beheren. Onze software en diensten bieden completere en efficiëntere bescherming tegen meer risico´s op meer punten, zodat onze klanten hun informatie in het volste vertrouwen kunnen opslaan en gebruiken. Raadpleeg voor meer informatie www.symantec.be.

Contactgegevens voor beeld- of testmateriaal:

Symantec:
Judith Sautereau:

+33 1 41 38 59 46
Judith_Sautereau@symantec.com

Leads United:
Pieter De Wit - Ellen Vercammen:

+32 3 466 01 88
symantec@leadsunited.com