Politie Groningen

Maandag 22 februari 2010

Provincie Groningen, 22-02-2010

Verdachte mishandeling Museumeiland aangehouden

GRONINGEN De politie heeft met de aanhouding van een 20-jarige man uit Eelde een mishandeling nabij het Groninger Museum opgelost. De mishandeling vond in de nacht van 22 op 23 oktober 2009 plaats op het Museumeiland.

Een 18-jarige man uit Winschoten werd die nacht geslagen door een onbekende persoon. Deze persoon was samen met een aantal anderen in de trein richting Groningen ook vervelend gewest naar andere treinreizigers. Het slachtoffer raakte door een klap kort buiten bewustzijn en moest voor behandeling naar een ziekenhuis.

Na de mishandeling begon de politie met een onderzoek. Daarbij werd ook een getuigenoproep gedaan. Bovendien werden camerabeelden opgevraagd. De verdachte meldde zich vorige week op het politiebureau nadat hij had gehoord dat hij op beelden van een bewakingscamera was herkend. De verdachte bekende tijdens de verhoren dat hij verantwoordelijk was voor de mishandeling. Hij was onder invloed van alcohol. De politie heeft een eindrapport gemaakt en dit wordt verstuurd naar justitie.

Aanhoudingen na huiselijk geweld

GRONINGEN De politie heeft zondagmiddag een 39-jarige inwoner van Groningen aangehouden voor huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn 37-jarige partner in een woning in de Groningse wijk Beijum te hebben mishandeld. Na de mishandeling ging de verdachte er vandoor, maar kon snel worden aangehouden door de politie. De Stadjer is ingesloten voor verhoor.

HOOGEZAND - De politie heeft zondagochtend een 43-jarige man uit Groningen aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn 33-jarige ex-vrouw in het gezicht te hebben geslagen in haar woning in Hoogezand. Ook zou hij diverse bedreigingen in haar richting hebben geuit. Bij de komst van de politie was de man gevlucht, maar hij kon even later in de buurt worden aangehouden. De man ontkende zijn ex-vrouw mishandeld of bedreigd te hebben. Hij is na verhoor heengezonden. De vrouw heeft aangifte gedaan.

Automobilist onder invloed van alcohol

GRONINGEN De politie heeft zondagavond in de Korreweg een 34-jarige automobilist uit Groningen aangehouden voor bedreiging en voor rijden onder invloed. De Groningse meldkamer kreeg een melding dat de Stadjer in een woning twee vrouwen had bedreigd. In de Oosterparkwijk kregen agenten de man in het vizier. Hij werd op de Korreweg gecontroleerd en bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken. Op het politiebureau werd geconstateerd dat hij 1,5 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs is in beslag genomen. Hij is ingesloten en zal worden gehoord voor de bedreiging van de vrouwen.

Politie zoekt getuigen (poging) woninginbraken

MARUM De politie doet onderzoek naar een woninginbraak en twee pogingen daartoe in Marum. Zondagavond ontdekte een bewoonster van een woning aan de Noorderringweg dat iemand pogingen had gedaan om de woning binnen te komen. Er was geprobeerd meerdere ramen te forceren. Het lukte de inbreker(s) niet binnen te komen, zodat er geen goederen werden gestolen.

Zaterdag 9 januari werd ingebroken in een woning aan de Noorderweg. Bij die inbraak verdwenen sieraden. Diezelfde avond vond in dezelfde straat een poging inbraak plaats. In beide gevallen waren kozijnen geforceerd.

De politie is na alle drie incidenten gestart met een buurtonderzoek. De politie hoopt ook dat getuigen iets verdachts hebben gezien. Mensen die informatie hebben worden verzocht contact op te nemen met de politie in Leek via 0900-8844 (lokaal tarief).

Getuige spot houtdieven

GRONINGEN - De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 27-jarige vrouw uit Aduard en een 21-jarige man uit Loppersum aangehouden. Een getuige had gezien dat het tweetal over een afrastering klom aan de Rabenhauptstraat in Groningen. De beide dieven namen pallets en balken weg. De gealarmeerde politie trof het tweetal verderop met de gestolen goederen aan. Het duo is aangehouden en verhoord. Ze verklaarden op zoek te zijn naar brandhout. Na verhoor mochten ze het bureau verlaten. Het hout is bij de politie achtergebleven. De politie maakt proces-verbaal op.

Geluidsoverlast mondt uit in mishandeling

GRONINGEN - Een 21-jarige Stadjer is zondagnacht in de Kornoeljestraat aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 22-jarige plaatsgenoot in het gezicht te hebben geslagen. De 22-jarige ondervond
geluidsoverlast. Toen hij de 21-jarige hierop aansprak, moest hij dit bekopen met een klap op zijn neus. Hij is met neusletsel naar het ziekenhuis gegaan. De verdachte is ingesloten voor nader onderzoek.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde zondag 21 februari op diverse plaatsen op snelheid.

* Wildervank, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 756, aantal overtredingen: 17, hoogst gemeten snelheid: 118 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

* Appingedam, Woldweg: aantal geregistreerde voertuigen: 377, aantal overtredingen: 94, hoogst gemeten snelheid: 95 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

* Bedum, Boterdiep WZ: aantal geregistreerde voertuigen: 431, aantal overtredingen: 152, hoogst gemeten snelheid: 96 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.