Politie Groningen

Verdachte mishandeling Museumeiland aangehouden

Groningen, 22-02-2010 o De politie heeft met de aanhouding van een 20-jarige man uit Eelde een mishandeling nabij het Groninger Museum opgelost. De mishandeling vond in de nacht van 22 op 23 oktober 2009 plaats op het Museumeiland.

Een 18-jarige man uit Winschoten werd die nacht geslagen door een onbekende persoon. Deze persoon was samen met een aantal anderen in de trein richting Groningen ook vervelend gewest naar andere treinreizigers. Het slachtoffer raakte door een klap kort buiten bewustzijn en moest voor behandeling naar een ziekenhuis.

Na de mishandeling begon de politie met een onderzoek. Daarbij werd ook een getuigenoproep gedaan. Bovendien werden camerabeelden opgevraagd. De verdachte meldde zich vorige week op het politiebureau nadat hij had gehoord dat hij op beelden van een bewakingscamera was herkend. De verdachte bekende tijdens de verhoren dat hij verantwoordelijk was voor de mishandeling. Hij was onder invloed van alcohol. De politie heeft een eindrapport gemaakt en dit wordt verstuurd naar justitie.