Politie Haaglanden

Persberichten 22 februari

Haaglanden, 22-02-2010

Autos in brand, politie zoekt getuigen
Den Haag De recherche van Bureau Zuiderpark zoekt getuigen van twee autobranden. Onbekenden staken zondagavond 21 februari een personenauto die op de parallelrijbaan van de Erasmusweg geparkeerd stond in brand. De politie kreeg omstreeks 20.30 uur de melding dat iemand een klap had gehoord en daarna zag hoe een geparkeerde auto in brand stond. Nabij de kruising met de Schoonhetenstraat zagen agenten een auto in brand staan en een tweede auto waar rook uit kwam. De brandweer bluste de brand. De andere auto bleek niet in brand te staan. De brand is vermoedelijk ontstaan doordat een brandend voorwerp naar binnen werd gegooid.
In de nacht van zondag 21 op maandag 22 februari brandden twee autos uit die op de Hengelolaan geparkeerd stonden. Omstreeks 02.35 uur kreeg de politie een melding dat op de Hengelolaan twee autos in brand stonden. De brand werd vermoedelijk veroorzaakt doordat een brandend voorwerp bij een van autos naar binnen werd gegooid, waarna de brand oversloeg naar de tweede auto.
De recherche van Bureau Zuiderpark is op zoek naar getuigen van deze brandstichtingen. Hebt u iets gezien of weet u wie de daders zijn? Neem dan contact op met de recherche van Bureau Zuiderpark via (0900)8844. Wilt u liever anoniem blijven? Bel dan met (0800)7000.

Jongens aangehouden na vernieling en poging mishandeling Den Haag - Agenten hielden zondag 21 februari drie Haagse jongens aan nadat deze op de kruising van de Delfstelaan en de CVan der Neerstraat tegen de auto van een 60-jarige Haagse hadden getrapt en hadden geprobeerd haar te mishandelen. De vrouw stond omstreeks 13.10 uur in haar auto te wachten achter een bestelbus. Toen de vrouw claxonneerde, kwamen vanuit het niets drie jongens aanlopen die tegen haar auto begonnen te trappen. Ook trokken zij haar portier open, scholden haar uit en probeerden haar te mishandelen. Op basis van het opgegeven signalement hielden agenten in de omgeving drie Hagenaars, 17, 18 en 19 jaar, aan. Van de minderjarige verdachte werden de ouders in kennis gesteld. De jongens werden door de vrouw herkend als zijnde degenen die haar belaagd hadden. De drie zitten nog vast voor verhoor. De recherche van Bureau De Heemstraat onderzoekt de zaak en roept getuigen op zich te melden. Heeft u zondagmiddag iets gezien van dit incident? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau De Heemstraat via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Kentekenplaten gestolen
Den Haag Een 51-jarige Haagse autobezitter deed zondag 21 februari aangifte van diefstal van de kentekenplaat van zijn auto die geparkeerd stond op het Heeswijkplein. De plaat was met grof geweld van de auto afgerukt. Ook op de J.J. Heggekade was het raak. Daar werd in de nacht van zondag 21 op maandag 22 februari de kentekenplaat van een auto gestolen. Tegenwoordig worden kentekenplaten over het algemeen met een handig kliksysteem bevestigd. Helaas houdt dit ook in dat ze door dieven makkelijk te verwijderen zijn. Daarom adviseert de politie de kentekenplaten van uw auto te bevestigen met popnagels. Dit zijn schroeven die maar één kant op draaien. Zo voorkomt u diefstal van uw kentekenplaten. Gestolen kentekenplaten worden vaak in combinatie met gestolen auto's ingezet bij criminele activiteiten.

Jongens aangehouden voor poging diefstal bromfiets Den Haag De politie hield zondag 21 maart omstreeks 16.30 uur in de Harderwijkstraat vier Haagse jongens tussen de 12 en 14 jaar aan nadat zij in de Kootwijkstraat probeerden om een bromfiets te stelen. Alle vier bekenden zij hun aandeel en hun schroevendraaiers en andere inbrekerswerktuigen namen de agenten in beslag. Na overleg met hun ouders kregen de kinderen een Halt-verwijzing.

Inbraak in winkel
Den Haag Tot nu onbekenden braken maandag 22 februari omstreeks 04.30 uur een winkel aan de Van Meurstraat open. Om binnen te komen, werd een stalen rolluik geforceerd. Bent u getuige geweest van deze inbraak of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Laak via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Dronken achter het stuur
Den Haag Bijna drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed. Dat bleek uit de alcoholtest van een 38-jarige automobilist uit Leidschendam op 21 februari. Op de Juliana van Stolberglaan werd de man om 19. 00 uur aangehouden en hij bleek 645 ugl in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille).

Inbraak bij voetbalvereniging
Den Haag/Loosduinen Na een inbraakalarm bij een voetbalvereniging aan de De Savornin Lohmanlaan maandagochtend 22 februari om 02.15 uur constateerden agenten dat onbekenden het clubhuis hadden opengebroken en het hele complex doorzochten. Tot nu is onbekend wat er is gestolen. Bent u getuige geweest van deze inbraak of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Loosduinen via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Kettingbotsing met zes partijen
Voorburg Zes autos botsten zondag 21 februari om 12.30 uur op elkaar op de Utechtsebaan. Niemand raakte daarbij gewond. Agenten hielpen bij het invullen van de schadeformulieren. Vijf autos waren dusdanig beschadigd dat ze weggesleept moesten worden.

Politie zoekt getuigen woninginbraak
Wassenaar De politie voerde zondag 21 februari een uitgebreid buurtonderzoek uit rondom een woning aan de Middelweg. Tijdens afwezigheid van de bewoners, werd er ingebroken in hun huis. Een kennis die op de woning paste, ontdekte zondagochtend de inbraak. De inbraak vond waarschijnlijk in de nacht van zaterdag op zondag plaats. Agenten bevroegen buurtbewoners aan de Middelweg en aan het Rozenplein of ze verdachte zaken hadden gezien. Daarnaast zal de afdeling forensische opsporing de sporen onderzoeken die de inbrekers achtergelaten hebben toen ze de toegang tot de woning forceerden. Bent u getuige geweest van deze inbraak of heeft u informatie die kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Belt u dan met de recherche van Bureau Wassenaar, via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met M. via 0800-7000.

Inbraak bij tankstation
Monster Onbekenden vernielden in de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 februari met een houten paal de zijdeur van een tankstation aan de Rijnweg. Ze drongen het tankstation binnen en namen een grote hoeveelheid sigaretten mee. Bent u getuige geweest van deze inbraak of heeft u informatie die kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Belt u dan met de recherche van Bureau Westland, via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met M. via 0800-7000.

Gestolen fiets op marktplaats
Delft - Een 32-jarige vrouw zag tot haar grote verbazing dat haar gestolen fiets op Marktplaats te koop werd aangeboden. Samen met haar vader maakte ze een afspraak met de verkoper van de fiets en waarschuwde de politie. De vader had een week eerder de gestolen fiets al gezien met daarop een jongen. De gewaarschuwde agenten troffen op aanwijzing van de vader, vlak bij een bushokje op de Van Lodensteynstraat, de betreffende jongen aan met naast hem de gestolen fiets. De 15-jarige jongen uit Delft bleek ook een sleutel bij zich te hebben die op het slot van de fiets paste. De Delftenaar, die verdacht wordt van heling, moest mee naar het politiebureau. Daar kreeg hij een proces-verbaal.

Vast voor diefstal steigerhout
Zoetermeer - Een getuige zag maandag 22 februari omstreeks 02.15 uur twee mannen uit een auto stappen op een bouwterrein aan de Muzieklaan vlak bij de Jacobus Bellamyhove. Zij vertrouwde de mannen niet en belde de politie. Gewaarschuwde agenten troffen een auto aan met daarin steigeronderdelen en een man die over het terrein liep. Deze 23-jarige man uit Zoetermeer, die onder de modder zat, kon geen aannemelijke verklaring geven waarom hij op het bouwterrein liep. De agenten hielden de Zoetermeerder aan. Een tweede man, die volgens de getuige ook op het bouwterrein gezien was, werd niet meer aangetroffen. De Zoetermeerder zit nog vast.

Straatroof, politie zoekt getuigen
Zoetermeer - Een nog onbekende man beroofde zondag 21 februari om 20.05 uur een 21-jarige vrouw. De vrouw, die via de Muzieklaan een parkeerdek aan de Wagnerrode opliep, merkte plotseling dat er een man achter haar liep. De vrouw droeg een grote tas om haar schouder. Zij merkte dat er iemand achter haar liep. Plotseling voelde de vrouw dat iemand haar tas beetgreep. Het slachtoffer zag dat het een getinte man was met zeer kort zwart haar. De man droeg een zwarte jas met een bontkraag met capuchon. Boven één van zijn ogen had de man een litteken. Toen het slachtoffer weigerde de tas te geven, sloeg de man de vrouw in haar gezicht. Het slachtoffer raakte daardoor gewond, viel en liet van schrik haar tas los. De man nam de tas en een mp3-speler, die de vrouw bij zich had mee en rende weg. De politie is op zoek naar getuigen van deze straatroof.
Bent u getuige geweest van deze beroving of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van het politiebureau Zoetermeer via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.