Deelgemeente Osdorp Amsterdam


bestuursperiode Osdorp

---

Terugblik op laatste bestuursperiode Osdorp

22 februari 2010
`Tot slot Osdorp' heet de uitgave van het dagelijks bestuur waarin het samen met actieve bewoners terugblikt op de allerlaatste bestuursperiode van stadsdeel Osdorp.

Het dagelijks bestuur wil met deze uitgave verantwoording afleggen over zijn bestuursperiode 2006 - 2010. In 2008 werd ook een tussentijdse evaluatie uitgebracht.

In `Tot slot Osdorp' staan uitgebreide interviews met de wethouders. Daarnaast geven ook bewoners en andere betrokkenen hun - soms kritische - mening over initiatieven en projecten van het stadsdeel. Archieffoto's van hoogtepunten en dieptepunten van deze vier jaar lopen als een tijdslijn door dit boekje.

Samen werken in Osdorp

`Samen werken in Osdorp' was het motto van het programakkoord van de coalitie PvdA - CDA - GroenLinks. Door bewoners en ondernemers in een vroeg stadium te laten meedenken over beleidsvoornemens en plannen van het stadsdeel, wilde het dagelijks bestuur van Osdorp dat bereiken.

Samen

`Samen' betekende voor dit bestuur vooral: niemand aan de kant. Iedereen laten meedoen in Osdorp, ook diegenen die graag willen, maar door leeftijd, gezondheid, geldgebrek of iets anders daartoe niet in staat zijn. In `Tot slot Osdorp' stellen we de vraag wat ervan dit motto terecht is gekomen. Geen eindevaluatie in de zin van een onafhankelijk onderzoek. Wel een journalistiek relaas van de laatste vier bestuursjaren in het oudste stadsdeel van Amsterdam.

Het boekje is voor bewoners gratis af te halen bij de balie van het stadsdeelkantoor of te downloaden.

downloaden

totslot-osdorp_def.pdf (5016 Kb)

---