Gemeente Wassenaar

Gemeenten lanceren digitale wegwijzer naar zorg, welzijn en wonen

Op woensdag 17 februari is namens de wethouders van Wassenaar, Delft, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk en Den Haag de nieuwe website,

www.socialekaart.net gelanceerd. Deze digitale wegwijzer helpt burgers maar ook professionals die op zoek zijn naar informatie over het aanbod aan zorg, wonen en welzijn. De kaart bevat de actuele informatie van onder andere huisartsen, wijkcentra, fysiotherapeuten, apotheken en maaltijddiensten.

De lancering vond plaats in Independer Gezondheidscentrum Jan Hendrik, dat afgelopen week als 2500e organisatie haar gegevens in de sociale kaart zette. De opening is verricht door op symbolische wijze een megagroot computerscherm te `vullen' met informatie. Bert van Alphen: "Op de digitale sociale kaart kunnen burgers heel gemakkelijk vanachter de computer hun weg vinden in het aanbod aan zorg, wonen en welzijn. Van apotheek tot ziekenhuis, van buurtcentrum tot fysiotherapeut, van verloskundige tot huisarts. Het staat allemaal in de digitale sociale kaart''.

www.socialekaart.net is een initiatief van de gemeenten Delft, Den Haag, Rijswijk, Wassenaar en Pijnacker-Nootdorp. Organisaties die nog niet op de sociale kaart staan, kunnen zich zelf aanmelden via www.socialekaart.net.
Gemeente Wassenaar
Johan de Wittstraat 45
Postbus 499
2240 AL Wassenaar

T: 14070
E: gemeente@wassenaar.nl