Hoogheemraadschap Delfland
* Metamorfose Scheveningen van start

Metamorfose Scheveningen van start

Project Kustversterking en Herinrichting Boulevard tot 2013 in uitvoering
Scheveningen maakt zich op voor een veilige en mooie toekomst. In de populaire badplaats werd op donderdag 18 februari het officiële startsein gegeven voor een metamorfose. De komende 3 jaar werken het Hoogheemraadschap van Delfland en de gemeente Den Haag samen aan kustveiligheid en een compleet nieuwe boulevard.

Boulevard Scheveningen De vele belangstellenden zagen gedeputeerde Lenie Dwarshuis-van de Beek, dijkgraaf Michiel van Haersma Buma en wethouder Marnix Norder (Bouwen en Wonen) een spectaculair vuurwerk ontsteken om het moment kracht bij te zetten. Wethouder Norder: "Ik ben een trots bestuurder. Na jaren van voorbereiding is dit een eerste belangrijke stap naar een nieuw Scheveningen. Een enorm project dat de ambities van de badplaats weergeeft. Het mooie is ook dat Scheveningen gewoon in bedrijf blijft tijdens de uitvoering. Het blijft bruisen en het bezoeken meer dan waard de komende jaren!"

Kustversterking

Dijkgraaf Michiel van Haersma Buma vertelt: "Scheveningen is een zwakke schakel in de Nederlandse kust en moet vóór 2015 worden aangepakt. Veiligheid staat voorop. Dat we onze ambities kunnen verenigen is natuurlijk geweldig. De gekozen zeewering in Scheveningen is uniek in Nederland. Een stevige dijk die zorgt voor 100 jaar veiligheid wordt prachtig weggewerkt onder een nieuwe boulevard. Een mooi staaltje Hollands innovatie waar we bij het Hoogheemraadschap in ieder geval erg trots op zijn!"

Metamorfose

De Spaanse architect Manuel de Solà-Morales heeft een prachtig ontwerp gemaakt voor de nieuwe boulevard. De nieuwe boulevard krijgt verschillende hoogteniveaus en volgt het golvende verloop van de oude duinen. Scheveningen Bad, Dorp en Haven komen zo voor het gevoel dichter bij elkaar.

Door de verschillende hoogteniveaus worden voetgangers, fietsers en automobilisten van elkaar gescheiden. Natuursteen, klinkers, groenstroken en schelpenasfalt zorgen voor een hoogwaardige uitstraling.

Uitvoering

Op 8 maart gaat de eerste schop in de grond. Het totale werkgebied is twee kilometer lang (tussen Sealife en de haven). Er wordt in 4 fases gewerkt van 500 meter. In het voorjaar van 2013 is het project afgerond. Een tijdelijke boulevard zorgt ervoor dat het strand en de boulevard ook tijdens de werkzaamheden goed bereikbaar blijven. Naast een strandbezoek kan iedereen het werk ook van dichtbij bekijken.

Kijk voor meer informatie over het project op
http://www.nieuweboulevardscheveningen.nl/.