Politie Drenthe

Maandag

Provincie Drenthe, 22-02-2010

Auto botst tegen boom

MEPPEL Een 29-jarige vrouw uit Leusden raakte zaterdagmiddag betrokken bij een aanrijding op de A28. De vrouw reed in haar personenauto op de linker weghelft toen plotseling een 48-jarige bestuurder uit Arnhem (die op de rechter weghelft reed) naar links uitweek om iemand in te halen die voor hem reed. De vrouw uit Leusden week uit naar de middenberm en kwam met haar linkerwielen in de berm, corrigeerde waardoor haar auto begon te tollen. De auto kwam uiteindelijk tegen een boom tot stilstand. De vrouw klaagde over pijn in haar nek. Zij is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis. In de auto zaten twee kinderen van twee en één jaar oud en een man van 29 jaar, allen uit Leusden. (BVH 2010010808)

Man aangehouden voor vernieling

ASSEN De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 22-jarige man uit Groningen aangehouden op verdenking van vernieling. De man zou een rookbom hebben gegooid naar een woning aan de Roerdompstraat. Hij heeft daarbij een ruit vernield. De 19-jarige bewoonster belde de politie. Kort na de melding zagen agenten de verdachte rijden op de Torenlaan. Hij negeerde een stopteken en reed vervolgens bij Assen Zuid de A28 op. Hij reed tegen het verkeer in om de politie af te schudden. Gelukkig hebben er geen aanrijdingen plaatsgevonden. Op een bepaald moment raakte de man met zijn auto van de weg en belandde in de sloot. Hij werd uit zijn voertuig geslingerd. De man is voor controle naar het ziekenhuis gegaan. Van hem is een bloedproef afgenomen om te kijken of de man onder invloed van alcohol verkeerde. De verdachte is aangehouden en zal worden verhoord. De oorzaak ligt vermoedelijk in de relationele sfeer. Omdat de verdachte een militair betreft, wordt de zaak overgenomen door de Koninklijke Marechaussee. (BVH 2010010833)

Taxi in de sloot
ASSEN Een 50-jarige taxichauffeur uit Groningen raakte zondagavond betrokken bij een ongeval aan de Anreperstraat. De man kwam vanuit Amen en wilde linksaf slaan. Door de gladheid kwam hij met zijn auto in de sloot terecht. In de taxi zat een 88-jarige passagier uit Norg. Hij is door brandweermannen en ambulancemedewerkers uit zijn voertuig bevrijd. Met deze man ging het naar omstandigheden goed. Hij is door familie baar huis gebracht. De auto is afgesleept. (BVH 2010010817)

Politie treft hennepkwekerij aan
HOOGEVEEN De politie heeft zondagavond een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Korhoenlaan. Er werden ruim 100 planten aagetroffen op zolder. De planten en de inrichting van de kwekerij (lampen en dergelijke) zijn vernietigd. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. De politie heeft een buurtonderzoek gehouden. Mensen die beschikken over meer informatie, kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844. (BVH 2010010819)

Rijden onder invloed

KLAZIENAVEEN Agenten hebben in de nacht van zondag op maandag een 66-jarige man uit Klazienaveen aangehouden aan de Langestraat wegens het rijden onder invloed. De man blies op het bureau 485 ugl. (BVH 2010010828)

Politie gaat controleren in het verkeer

DRENTHE De politie gaat de komende week controleren in de het verkeer. Op 23 februari wordt in de ochtend een radarcontrole gehouden in de omgeving van Hoogeveen. Op 26 februari wordt in de middag en avond op diverse plaatsen in Zuid-Oost Drenthe gecontroleerd.

Inbraak in winkel
ASSEN - In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in een winkel aan de Scharmbarg. Uit de winkel zijn sloffen sigaretten weggenomen. Door een ruit te vernielen, wist men binnen te komen. De politie doet nader onderzoek. Getuigen kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844. (BVH 20100010840)

Uit de bocht door gladheid

EEN Zondagochtend is op de Veenhuizerweg in Een een 31-jarige automobiliste uit Norg uit de bocht gevlogen. De vrouw verloor door gladheid de controle over haar auto en kwam tot stilstand tegen het einde-bebouwde-kom-bord. De vrouw kwam met de schrik vrij. Haar auto had lichte schade. (2010010796)

Auto over de kop op A37

COEVORDEN Op de A37 richting Coevorden is zondagmiddag een 18-jarige automobilist uit t Harde met zijn auto over de kop geslagen. De dienstVerkeers Ongevallen Analyse(VOA) van de politie heeft ter plaatse onderzoek uitgevoerd. De automobilist die uit de richting van Duitsland kwam, raakte in de rechterberm terecht waarna hij meerdere malen met zijn auto over de kop ging. De 18-jarige is ter controle afgevoerd naar het Scheperziekenhuis in Emmen. Er was geen alcohol in het spel. (2010010801)

Brand in leegstaand restaurant (Update)

NORG Zondagmorgen is brand uitgebroken in het leegstaand restaurant De Vluchtheuvel aan de Donderseweg. De brandweer is met meerdere korpsen ter plaatse geweest. Er zijn geen aanwijzigen van brandstichting. De brand is vermoedelijk ontstaan bij een geplaatste houtkachel. Bij de brand is asbest vrijgekomen. (2010010787)

Verdachte steekpartij aangehouden

HOOGEVEEN De politie heeft zondagochtend een 51-jarige inwoonster van de Wethouder Robbaardstraat in Hoogeveen aangehouden. De vrouw heeft haar 36-jarige vriend tijdens een ruzie in het been gestoken. Het slachtoffer is naar het Bethesdaziekenhuis in Hoogeveen gebracht. De vrouw is gehoord door de politie waarna zij is heengezonden. (2010010786)

Bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.