Politie Twente

Persberichten Politie Twente 22 februari 2010

Fietsendieven aangehouden

Hengelo

Een 14-jarige jongen uit Eefde en een 14-jarige jongen uit Hengelo werden zondag 21 februari aangehouden omdat zij in bezit waren van een gestolen fiets.

Zondagmiddag 21 februari omstreeks 15.30 uur zag een vrouw twee jongens met haar gestolen fiets staan bij de Toren in Hengelo. De fiets was een dag ervoor gestolen van de vrouw en had aangifte gedaan bij de politie. Toen de vrouw haar eigen fiets weer zag schakelde zij de politie in. De politie kon de twee jongens aanhouden en de gestolen fiets aan de vrouw terug geven. Op het politiebureau bleek de 14-jarige jongen uit Hengelo een vuurwapen bij zich te dragen. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010015838)

Snelheidscontrole Mozartlaan
Hengelo
De politie heeft tijdens een verkeerscontrole op zondag 21 februari 17 processen-verbaal uitgeschreven. 16 automobilisten overschreden de maximum snelheid en één automobilist reed met een auto waarvan drie banden glad waren. Een automobilist bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs, deze was door het CBR al ingevorderd wegens rijden onderinvloed van alcohol. Omdat het vermoeden wederom bestond dat de automobilist, een 59-jarige man uit Hengelo, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,54 promille uit. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol, het rijden zonder geldig rijbewijs en het overschrijden van de maximum snelheid. (2010015856)

De politie Twente is het project subjectieve verkeersveiligheid opgestart aan de Mozartlaan in Hengelo. Het project is een aanvulling op de reguliere (verkeers)controles van de Politie Twente. Met dit project, subjectieve verkeersonveiligheid, wordt tegemoet gekomen aan de belangrijke wens van veel partijen om meer aandacht te besteden aan gevoelens van verkeersonveiligheid. Het project bestaat uit een loketfunctie voor burgers, politie en bestuur. Klachten over verkeersonveilige locaties worden geïnventariseerd en in samenspraak met het lokaal bestuur aangepakt. Extra snelheidscontroles in 30 km-zones en rond scholen zijn een belangrijk middel om het overtredingsgedrag van automobilisten aanzienlijk te verlagen en de veiligheid te vergroten.

17-jarige beroofd van haar tas, politie zoekt getuigen Enschede
Een 17-jarige meisje werd op zondag 21 februari op de kruising Nieuwe Schoolweg / Visserijstraat in Enschede beroofd van haar tas. Omstreeks 20.15 uur fietste de 17-jarige op de kruising toen plots een van achter komende fietser haar van haar tas beroofde. Een getuige achtervolgde de dader nog in de richting van de Van Alphenstraat. Ter hoogte van de Multatulistraat verloor de getuige de dader uit het oog. Tijdens de vlucht viel de dader van zijn fiets en ging er lopend vandoor. De dader had het volgende signalement: . Ongeveer 1.80 meter groot . Hij droeg een zwarte muts met aan de voorzijde een witte streep . Over de muts droeg de dader een wit/beige jas met de capuchon over de muts

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de beroving of weet wie de dader is. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Enschede 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010015867)

Fietsendieven krijgen berouw en brengen fiets naar politiebureau Goor
Zondagmorgen 21 februari werd een fiets voor het politiebureau in Goor achtergelaten met een briefje. Hierop stond geschreven dat de fietsendieven erg veel berouw hadden van hun diefstal, maar omdat de bus niet op kwam dagen op het station in Goor hadden ze de fiets meegenomen. Het betreft een donker groen overgespoten Unon fiets, drie postcodes (2xHolten, 1xRijssen) staan in de fiets ingegraveerd. In het politiesysteem is geen aangifte van de fiets aangetroffen. De politie wil graag de fiets met de rechtmatige eigenaar herenigen. (2010015906)