Gemeente Bergambacht


Keurmerk Veilig Ondernemen voor Bedrijven

---

Bergambacht, 22 februari 2010

Op 17 februari werd door zes participanten de intentieverklaring Keurmerk Veilig Ondernemen voor Bedrijven ondertekend. Bergambacht is de eerste gemeente in de Krimpenerwaard met een dergelijke verklaring.

De participanten gaan gezamenlijk aan de slag om het beoogde Keurmerk voor bedrijven te behalen. Samen worden effectieve en structurele maatregelen getroffen om bedrijven en bedrijfsterreinen veiliger te maken.

Veiligheid is een belangrijke factor voor een goed ondernemersklimaat. De veiligheid van bedrijven in Bergambacht moet verhoogd worden. Dit kan worden bereikt door te voldoen aan de eisen van het Keurmerk Veilig Ondernemen voor Bedrijven (KVO-B). Het keurmerk is een methode om als bedrijven samen met de gemeente en politie de veiligheid van bedrijven- en bedrijfsterreinen aan te pakken. Er wordt gewerkt met een aanpak die zowel eenvoudig is als aantoonbaar succesvol. Maar liefst 170 bedrijven uit de hele gemeente komen in aanmerking voor dit keurmerk.

Participanten zijn de gemeente Bergambacht, MKB-Nederland, Kamer van Koophandel, politie, brandweer en de Ondernemerskring Bergambacht.


---

keurmerk veilig wonen ondertekening Op de foto vlnr achterste rij: dhr. F.J. Penders, (politie Hollands Midden), mw. L. van der Windt (KvK), dhr. A.H. Ottingh (Brandweer Bergambacht),dhr. R.J. Koning (KVO-MKB Nederland)

Voorste rij: Burgemeester dhr. A. van Erk en dhr. P. Anker, voorzitter Ondernemerskring Bergambacht.