Provincie Noord-Holland

Stand van zaken strooizoutvoorraad op 22 februari

22 februari 2010 - Nieuwsartikel

Op dit moment is de zoutvoorraad van de provincie Noord-Holland, naar verwachting, toereikend om de komende dagen te strooien op alle provinciale wegen.

Dit is gebaseerd op de weersverwachtingen, waarbij er voor de komende dagen wordt uitgegaan van onbestendig met alle dagen enige regen, met dinsdag ook nog kans op natte sneeuw. Vanaf woensdag middagtemperaturen meest rond de 9 graden.

Naar verwachting zullen weggebruikers van de provinciale wegen tot en met maandagochtend 22 februari geen extra hinder ondervinden door een dreigend zouttekort, mits het niet flink gaat sneeuwen. Hoe lang de voorraad na deze periode nog toereikend is, is niet duidelijk. Hoe vaak er nog kan worden gestrooid, is afhankelijk van zoutleveringen en de weersontwikkeling.

Op basis van de weersverwachting en leveringen kijkt de provincie dagelijks wat de prognoses zijn voor de strooizoutvoorraad. Het advies aan de weggebruiker om zich goed te blijven informeren over de actuele verkeersituatie blijft daarom van kracht. U kunt met al uw vragen over provinciale wegen ook terecht bij het provinciale Servicepunt Wegen en Vaarwegen via 0800 - 0200 600 (gratis, 24 uur per dag).
---