Gemeente Sneek


west op youtube

Videoclip wijk Lemmerweg West op YouTube

De videoclip 'LWW-mijn wijk' staat op YouTube. De clip is door twintig jongeren uit de Sneker wijk Lemmerweg West onder professionele begeleiding gemaakt in het kader van het kunstproject Frame !t. Gedurende tien weken hebben de jongeren samen met rappers, dansers en filmers aan het project gewerkt. De clip is in de wijk zelf opgenomen.

Frame !t is het kunstproject van het Centrum van de Kunsten in Sneek voor jongeren van 10 t/m 18 jaar in de verschillende Sneker wijken. De jongeren krijgen de kans om samen met professionele kunstenaars in hun wijken te werken aan kunstprojecten. Het doel hiervan is om bij deze doelgroep een nieuwe kijk op kunst te ontwikkelen. De gemeente Sneek financiert het project van uit de regeling 'Kinderen doen mee!''. Dankzij deze regeling kunnen de jongeren gratis deelnemen.

Het kunstproject is nu neergestreken in de wijk Sperkhem/Tuindorp. Daar werkt de jeugd met animatiekunstenaars aan hun eigen animatiefilm. Meer informatie over het project is te vinden op de site www.cvksneek.nl. Daar is, net als op de site
http://frame-it.hyves.nl/, eveneens de videoclip te bekijken.