Gemeente Voorschoten

voorkomen van inbraken

Informatieavonden over voorkomen van inbraken

Noord-Hofland Voorschoten heeft op dit moment te maken met teveel inbraken. Vrijwel dagelijks worden meerdere inwoners van deze gemeenten hiervan het slachtoffer. Inbrekers lijken een sterke voorkeur te hebben voor bepaalde wijken en buurten. Ondanks dat er door de politie al diverse aanhoudingen zijn verricht, lijkt er nog geen daling te komen in het aantal inbraken. Op donderdag 18 februari organiseerden de gemeente en politie daarom een informatieavond over het Politiekeurmerk Veilig Wonen voor inwoners van Noord-Hofland en met name de Jan van Galenlaan en de Kortenaerlaan.

De politie gaf de inwoners informatie om zelf de inbraken te lijf te gaan. Zij kregen tips om over hoe zij eenvoudig hun woning en eigendommen kunnen beschermen tegen inbrekers en om inbraken te voorkomen. Ook kregen zij informatie van de burgemeester over onder meer de subsidieregeling voor het Politie Keurmerk Veilig Wonen.

Voor andere wijken worden ook informatieavonden over dit onderwerp georganiseerd. De inwoners van de betreffende straten ontvangen hiervoor een uitnodiging. Uiteraard wordt ervoor gezorgd dat er deze avonden voldoende politie in de wijk aanwezig is.
* 22 februari 2010