Gemeente Winterswijk


Plan uitbreiding Pronova

Aandacht voor behoud activiteiten wijkcentrum

Op 2 februari heeft het college besloten om ondersteuning te verlenen aan een aangepast uitbreidingsplan van Pronova. Met de gewenste uitbreiding kan de school alle activiteiten op één plek onder brengen. Het idee is om de schoolruimten multifunctioneel in te richten en breed inzetbaar te maken, zodat ook in de nieuwbouw buurtactiviteiten kunnen plaatsvinden.

Het aangepaste plan is een vervolg op de bespreking van een eerder uitbreidingsplan in de commissievergadering van 2 september j.l. In het aangepaste plan is de nieuwbouw versmald en dichter naar het huidige schoolgebouw opgeschoven. De afstand van de nieuwbouw tot aan de perceelsgrens komt hiermee te liggen op ruim veertien meter afstand van de perceelsgrens. Het gebouw is nog steeds maar één bouwlaag hoog. Het gewijzigde plan komt tegemoet aan reacties van buurtbewoners op het eerdere uitbreidingsplan met betrekking tot privacy en lichtinval.

Behoud activiteiten wijkcentrum
In het aangepaste plan wordt een deel van de school gehuisvest in het huidige wijkcentrum 'De Westhoek'. Daarbij is het de bedoeling om de schoolruimten multifunctioneel in te richten en breed inzetbaar te maken voor diverse gebruikers, zoals de gemeente Winterswijk, Stichting Welzijn Winterswijk en Pronova zelf. Hiermee kunnen zoveel mogelijk activiteiten die nu in het wijkcentrum plaatsvinden, voortgezet worden in de verbouwde Pronova. Op deze manier gaat de nieuwbouw niet ten koste van buurtactiviteiten.

Verder overleg
Zodra de plannen verder gestalte hebben gekregen, bespreken de gemeente Winterswijk, Stichting Welzijn Winterswijk en Pronova concreet met elkaar in hoeverre de nieuwbouw de uitvoering van de activiteiten van elke organisatie kan huisvesten. Bij activiteiten waar dit niet mogelijk blijkt, zal gezocht worden naar een alternatieve locatie binnen de buurt zelf.