Politie Flevoland

21 aanhoudingen bij alcoholcontroles

Flevoland, 22-02-2010 o Het VerkeersTeam van Politie Flevoland heeft afgelopen weekeinde bij alcoholcontroles 21 bestuurders aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. Twee bestuurders moesten ter plaatse hun rijbewijs inleveren.


· De alcoholcontroles werden vrijdagnacht gehouden op de Paralleldreef, Noorderdreef Markerdreef en Hogering in Almere. Hier werden in totaal 1.324 blaastesten uitgevoerd met als resultaat 16 aanhoudingen en één ingevorderd rijbewijs van een 29-jarige automobilist uit Amsterdam (beginnend bestuurder), die 730 ug/l (1,66) blies.

Zaterdagnacht werd gecontroleerd op de Fazantendreef in Dronten en de Vollenhoverweg/Oosterringweg in Marknesse, waar in totaal 539 blaastesten werden uitgevoerd.

Op de Fazantendreef werden twee bestuurders aangehouden, waaronder een 37-jarige man uit Dronten, die 615 ug/l (1,40 ) blies en ter plaatse rijn rijbewijs moest inleveren.

Bij de alcoholcontrole op de Vollenhoverweg werden drie automobilisten aangehouden, waaronder een 27-jarige Emmeloorder, die reed terwijl zijn rijbewijs al ongeldig verklaard was. Hij blies 590 ug/l (1,34) en kreeg daarvoor een proces-verbaal.