Erasmus Universiteit Rotterdam

'Copenhagen The Movie' te zien op RTV Rijnmond

Film over Klimaattop in Kopenhagen van 'groene' studentenvereniging te zien voor grote publiek

De film Copenhagen the Movie van studentenvereniging GreenEUR is op maandag 22 februari (deel I) en dinsdag 23 februari 2010 (deel II) te zien op TV Rijnmond. Copenhagen the Movie bevat door studenten gemaakte beelden van de klimaattop in Kopenhagen, maar ook interviews met wetenschappers, managers, politici, en andere experts op het gebied van duurzame ontwikkeling en klimaatverandering.

Begin december trok GreenEUR (liftend) als delegatie van de Erasmus Universiteit Rotterdam naar Kopenhagen om de klimaattop bij te wonen. De studentenorganisatie sprak met vele betrokkenen en maakte live verslag door o.a. het uploaden van filmpjes en het bijhouden van blogs. Op deze manier waren de studenten 'thuis' nauw betrokken bij de ontwikkelingen tijdens de top.

GreenEUR heeft nu van alle beelden en interviews Copenhagen The Movie gemaakt. Op woensdag 17 februari 2010 ging deze in premiere op de Erasmus Universiteit, maar nu is de film ook voor het grote publiek op TV Rijnmond te zien. De trailer van de film is alvast te bekijken.